23 Απρ 2017

Nέα διόδια σε Βαρυμπόμπη – Άγιο Στέφανο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η λειτουργία των δύο σταθμών ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το 2013, ωστόσο με τη συμφωνία για την επανεκκίνηση των έργων το ίδιο έτος, η λειτουργία των σταθμών μετατέθηκε χρονικά για το 2015
Τις έντονες αντιδράσεις πολλών δήμων της Βόρειας Αττικής, αλλά και της Περιφέρειας, προκαλεί το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν σύντομα δύο νέοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η λειτουργία των δύο σταθμών ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το 2013, ωστόσο με τη συμφωνία για την επανεκκίνηση των έργων το ίδιο έτος, η λειτουργία των σταθμών μετατέθηκε χρονικά για το 2015.
Αυτό δε συνέβη, διότι οι τότε υπουργοί Περιβάλλοντος, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Πάνος Σκουρλέτης, ουδέποτε υπέγραψαν τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τους δύο σταθμούς, την οποία όμως ο Σωκράτης Φάμελλος θα υπογράψει.
Το ερώτημα που εγείρεται είναι τι θα πράξει ο υπουργός Υποδομών, ο οποίος μιλώντας πρόσφατα στη Βουλή είχε δεσμευθεί πως οι δύο νέοι σταθμοί θα λειτουργήσουν μέσα στο 2018.
Σύμφωνα με πηγές που έχουν άριστη γνώση των έργων παραχώρησης, οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο θα πρέπει να λειτουργούν έως τον Αύγουστο του 2017.

Πηγή: http://www.multi-news.gr/skai-antidrasis-sti-attiki-gia-nea-diodia-varimpompi-agio-stefano