20 Ιουν 2016

Ψήφισμα κατα της τοποθέτησης ΔΙΟΔΙΩΝ σε Βαρυμπόμπη και Αγ. Στεφανο

 Ψήφισμα κατα της τοποθέτησης ΔΙΟΔΙΩΝ σε Βαρυμπόμπη και Αγ. Στεφανο
Ψήφισμα κατα της τοποθέτησης ΔΙΟΔΙΩΝ σε Βαρυμπόμπη και Αγ. Στεφανο
ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Εμείς οι κατοίκοι του Δήμου Διονύσου είμαστε αντίθετοι με την πρωτοφανή πρόσφατη απόφαση σας για τοποθέτηση σταθμών ΔΙΟΔΙΩΝ στους κόμβους της Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου, που θα δημιουργήσουν αρνητικές επιπτώσεις σε εμάς τους ιδίους, αλλά και στους εργαζομένους και τους επισκέπτες της περιοχής μας.

ΕΠΕΙΔΗ
Α. Η τοποθέτηση σταθμών διοδίων στον αστικό ιστό του
Δήμου Διονύσου είναι άδικη και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής (Ρ.Σ.Α..2021) και όλων όσων προβλέπονται για την συγκεκριμένη χωρική υποενότητα Βόρειας Αττικής.

Β. Δεν υπάρχουν σύγχρονες και ασφαλείς εναλλακτικές οδοί διοχέτευσης της κυκλοφορίας (ΔΜΕΟ\3092\0898\Φ252\14.05.2008),όπως ορίζει και η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, θα δημιουργηθεί καθημερινή κυκλοφοριακή συμφόρηση, με πολύ δυσμενείς οικονομικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τους κατοίκους του Δήμου Διονύσου, τους εργαζομένους και τους επισκέπτες της περιοχής μας, από την υπερβολική κατανάλωση καυσίμων και την υπέρμετρη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Γ. Η τοποθέτηση σταθμών διοδίων δεν είναι σύννομη,
αφού δεν έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικές μελέτες, στο παρελθόν από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς, αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο και στερείται επίσης πρόσφατης ανάλογης έγκρισης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως απαιτεί ο Νόμος.

Δ. Η εξαγγελία σας για δήθεν απαλλαγή των μονίμων κατοίκων του Δήμου Διονύσου από την πληρωμή του τέλους διοδίων είναι επισφαλής,αφού κανείς δεν διασφαλίζεται από την απαλλαγή αυτή , η οποία θα μπορούσε να ανατραπεί σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή στο μέλλον, με απλή Υπουργική απόφαση.

ΖΗΤΟΥΜΕ

Την άμεση τροποποίηση του Νόμου 3555\2007 (ΦΕΚ Α81\16.04.2007) και τηναπαλλαγή του Δήμου μας από την τοποθέτηση σταθμών διοδίων στους ανωτέρω κόμβους.