24 Νοε 2015

Η Εύβοια λέει ΟΧΙ στα διόδια

Μεγάλη η κινητοποίηση του κόσμου που ΛΕΕΙ ΟΧΙ

Σε κατάληψη της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας, στο ύψος του γηπέδου Σχηματαρίου, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι, κάτοικοι της Εύβοιας, αντιδρώντας στην εγκατάσταση Σταθμού Μετωπικών Διοδίων στην είσοδο της Χαλκίδας.
   
Με πρωτοβουλία του Δήμου Χαλκιδέων και τη συμμετοχή φορέων του νομού, εκατοντάδες Ευβοείς απέκλεισαν τον εθνικό δρόμο, ενώ παράλληλα υπήρχαν στο σημείο της κατάληψης και βαρέα οχήματα του Δήμου .

Σημειώνεται ότι σύσσωμοι οι φορείς και οι κάτοικοι της Εύβοιας αντιδρούν στο σχεδιασμό  εγκατάστασης Σταθμού Διοδίων στο δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα, στο ύψος της Αυλίδας, που ως γνωστόν κατασκευάστηκε με Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους. Οι Ευβοείς θεωρούν απαράδεκτο να πληρώνουν νέα διόδια και τα χρήματα αυτά να προορίζονται για την Ιόνια Οδό.
 
Την κινητοποίηση στήριξαν εκτός από τον Δήμο Χαλκιδέων, η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας, η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, όλοι οι Δήμοι της Εύβοιας, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, τα Επιμελητήρια του νομού και πολλοί άλλοι φορείς .
 
Στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης τόνισε ότι δυστυχώς το κράτος εδώ και πολλά χρόνια κωφεύει στην αγωνιώδη απαίτηση των Ευβοέων για την κατασκευή ενός σύγχρονου βασικού οδικού δικτύου στον νομό Εύβοιας. Αντίθετα, επιβάλλει στους συμπατριώτες μας και τους επισκέπτες του νομού να πληρώσουν για την αποπληρωμή της Ιόνιας Οδού, ενός δρόμου που βρίσκεται στο άλλο άκρο της Ελλάδας. Ανάλογες τοποθετήσεις έγιναν από τον Αντιπεριφερειάρχη Φ. Σπανό, τον Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου Θ. Μπουραντά και τον εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ Β. Σταματούκο.

πηγή: evianews.com