25 Απρ 2015

Θα είμαστε απέναντι στην επιβολή διοδίων στο δρόμο Σχηματάρι-Χαλκίδα



Συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Μαυραγάνη για την προγραμματιζόμενη εγκατάσταση διοδίων Σχηματαρίου-Χαλκίδας. Στην πρωτολογία του ο βουλευτής ανέπτυξε τα ισχυρά επιχειρήματά του κατά της εγκατάστασης των διοδίων.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και τουρισμού Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας συμφώνησε ότι πρέπει να πάμε σε άλλου είδους λογική για τα έργα αυτά και την κοινωνία, επεσήμανε όμως τον κίνδυνο να πληρώσει το Δημόσιο υπέρογκες ρήτρες αν κινδυνεύσουν οι υπάρχουσες συμβάσεις.

Ο Νίκος Μαυραγάνης στη δευτερολογία του αντέκρουσε τον ισχυρισμό λέγοντας : «Κύριε Υπουργέ, δεν ξέρω ποιος σας έχει πει ότι θα πληρώσετε ποινικές ρήτρες εάν οι άλλοι, οι αντισυμβαλλόμενοι παραβιάζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και εάν η προηγούμενη διοίκηση, για την οποία βεβαίως εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη –αν και βεβαίως το κράτος έχει συνέχεια- παραβίασε την ευρωπαϊκή νομοθεσία για να υπογράψει αυτήν τη σύμβαση. Διότι, με χαρά μου άκουσα τη γενικότερη διάθεση το Υπουργείο και βεβαίως η Κυβέρνηση εθνικού σκοπού να δώσουν μία ειδικότερη μέριμνα στα διόδια, όμως ο συγκεκριμένος τόπος, τα συγκεκριμένα διόδια που θέλουν να τοποθετηθούν εκεί πέρα έχουν μια ιδιομορφία: Δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ η παραχωρησιούχος!

Διαβάστε περισσότερα στο eviaportal.gr