25 Απρ 2015

Σαφείς απαντήσεις για το καθεστώς των διοδίων (στα Τέμπη)

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

 Εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου»: «Κινούμαστε βάσει εγκριθείσας σύμβασης»
Δήμος Τεμπών: «Η ελεύθερη διέλευση έχει τελειώσει από καιρό»

Του Γιώργου Ρούστα στην  eleftheria.gr

Αναστάτωση και προβληματισμό προκάλεσε κυρίως στους κατοίκους του Δήμου Τεμπών το προχθεσινό ρεπορτάζ της «Ε» για τη μετακίνηση των διοδίων του Πυργετού, μέσα στην Κοιλάδα των Τεμπών και κοντά στο σημείο όπου λειτουργούσαν τα παλιά, καθώς το νέο σκηνικό δεν θα επιτρέπει σε κανέναν οδηγό την ελεύθερη διέλευση. Και η αναστάτωση προέκυψε διότι λίγοι ήταν αυτοί που γνώριζαν την αλλαγή του Σταθμού διοδίων από τον Πυργετό στην Κοιλάδα των Τεμπών. Και με την ευκαιρία, πόσοι και ποιοι τοπικοί φορείς στο νομό έχουν μελετήσει και είναι ενήμεροι για τη νέα τροποποιημένη σύμβαση που ψηφίστηκε για τα διόδια τον Δεκέμβριο του 2013; Αν και σύμφωνα με πληροφορίες η τροποποιημένη σύμβαση αφορούσε κυρίως την παράταση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των έργων, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν τόσο με τη χρηματοδότηση του έργου συνολικά, όσο και με τον ΟΣΕ, τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες και τις απαλλοτριώσεις στην πρόοδο των εργασιών.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Τεμπών δηλώνει «ως εδώ και μη παρέκει», κάνει λόγο για «άνιση μεταχείριση αφού η επίσκεψη στα παράλιά του θα κοστίζει, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα της Αγιάς, ενώ δημιουργεί αδικαιολόγητη επιβάρυνση στους δημότες του, οι οποίοι θέλουν να μεταβούν από το Δημαρχείο στο Μακρυχώρι στις Τεχνικές Υπηρεσίες και στην Πολεοδομία που στεγάζονται στον Πυργετό». Ακόμη ο δήμος δεν εμφανίζεται διατεθειμένος να συζητήσει την παροχή εκπτωτικών κουπονιών στους δημότες του, από τη στιγμή που συντάσσεται με την προεκλογική θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί «κατάργησης των διοδίων».

Από την πλευρά της η εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» διευκρινίζει ότι «η μη διέλευση των βαρέων οχημάτων μέσα από την Κοιλάδα των Τεμπών δεν συνιστά άποψή της, αλλά προβλέπεται από τη Σύμβαση Παραχώρησης που έχει υπογράψει η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» με το Δημόσιο και τη σχετική σύμβαση που εγκρίθηκε από την ελληνική Βουλή, όπως παρομοίως και η κατασκευή του Σταθμού Διοδίων στον Πυργετό»

περισσότερα εδώ