18 Απρ 2015

Να ακυρωθούν τα σχέδια για νέα διόδια στο δρόμο Σχηματαρίου- Χαλκίδας

Την ακύρωση όλων των διοδίων αλλά και των σχεδίων για νέα διόδια στο δρόμο Χαλκίδας-Σχηματαρίου ζητά με επιστολή του το ΚΚΕ.


Το πλήρες κείμενο της επιστολής του έχει ως εξής

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση, όχι μόνο διατηρεί τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα αλλά τους επεκτείνει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δρομολόγηση κατασκευής νέων διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου- Χαλκίδας που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το λαό της ευρύτερης περιοχής που δοκιμάζεται από την κρίση και χρυσοπληρώνει συνεχώς τους δρόμους.


Την ίδια στιγμή εξακολουθεί να είναι σε πλήρη ισχύ το χαράτσι των διοδίων που έχουν κυριολεκτικά ζώσει την περιοχή τόσο στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, όσο και παραπλεύρως.

Αποδεικνύεται ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε εκφραστεί προεκλογικά για εφαρμογή συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων με αναλογική χιλιομετρική χρέωση, με την ανάληψη της διακυβέρνησης έχει ως φυσιολογική συνέχεια τη διατήρηση και επέκταση των διοδίων.

Αποδεικνύεται ότι η όποια αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα των διοδίων δεν αφορούσε την στήριξη του αγώνα του λαού για κατάργηση όλων των διοδίων.

Οι λεονταρισμοί κυβερνητικών βουλευτών και δημοτικών αρχών ενάντια στα νέα διόδια Σχηματαρίου- Χαλκίδας, δεν αφορούν την ουσία του προβλήματος που είναι η παραχώρηση του οδικού δικτύου για κατασκευή και χρήση στους επιχειρηματικούς ομίλους, διασφαλίζοντας τα κέρδη τους με εγγύηση του Δημοσίου.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλο το λαό να παλέψει για την κατάργηση των διοδίων.

Με τον αγώνα τους να στηριχτεί η τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με την οποία ζητά:
• Την πλήρη κατάργηση των διοδίων.
• Την κατάργηση διώξεων και προστίμων που σχετίζονται με τη μη καταβολή των διοδίων.

Για συγκοινωνίες υπέρ του λαού,
δημόσιες, φθηνές, τακτικές, δωρεάν για όσους το έχουν ανάγκη.

πηγή: .eviaportal.gr