23 Δεκ 2014

Η συγκέντρωση στη Βαρυμπόμπη για τα διόδια. Στιγμιότυπα και Βίντεο

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Δεκέμβρη η μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στα διόδια στον κόμβο της Βαρυμπόμπης. Τη συγκέντρωση διοργάνωσε το διαδημοτικό συντονιστικό των δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού, της περιφέρειας Αττικής και των κινημάτων στις 3 περιοχές, μετά την προκλητική κατάθεση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την κατασκευή νέων πλευρικών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου (δείτε το ιστορικό εδώ).

Η συγκέντρωση έγινε στον παράδρομο της Εθνικής οδού στο ύψος του κόμβου της Βαρυμπόμπης, εκεί όπου σχεδιάζονται νέα πλευρικά διόδια. Εκεί έφτασε, με σημαίες και κορναρίσματα, αυτοκινητοπομπή από την προσυγκέντρωση των βορειότερων δήμων στα πλευρικά διόδια της Μαλακάσας.

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από την αυτοκινητοπομπή, τη συγκέντρωση και τις τοποθετήσεις των ομιλητών, όπως τις αποτύπωσε η κάμερα της Επιτροπής Αγώνα:


Στη συγκέντρωση μίλησαν από τη μεριά των διοργανωτών, καταγγέλλοντας τα διόδια και εκφράζοντας τη βούλησή τους να αγωνισθούν για την κατάργηση των υπαρχόντων στην Αττική και τη μη επιβολή νέων, οι:

Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι δήμαρχοι Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης και ο κοινός εκπρόσωπος των κινημάτων στις 3 περιοχές Χρήστος Παναγής.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι:

Περιφερειακοί Σύμβουλοι: 
Ιωάννα Στεργίου
Στέλιος Κοροβέσης
Αγγελική Λεβέντη

Εκπρόσωποι κομμάτων:
ΣΥΡΙΖΑ: Οργανώσεις Μελών Κηφισιάς Διονύσου, Μπαλάφας Γιάννης από την Πολιτική γραμματεία, Θεανώ Φωτίου (Βουλευτής Επικρατείας), Γιώργος Πάντζας (Βουλευτής)
ΚΚΕ: Διαμάντω Μανωλάκου (βουλευτής)
ΑΝΕΛ: Οργανώσεις Κηφισιάς - Ιλίου
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β. Αττικής

Κινήματα:
Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς
Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα διόδια
Αλληλεγγύη για όλους
Κίνημα Δεν Πληρώνω
Κίνημα Δεν Πληρώνω Ενιαίο Μέτωπο
Επιτροπή Αγώνα Λοκρίδας ενάντια στα διόδια
Πρωτοβουλία Πολιτών Κορωπίου

Επίσης εκπρόσωποι περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων δήμων της Αττικής, δημοτικοί σύμβουλοι, οι εμπορικοί σύλλογοι Ωρωπού και Διονύσου, καθώς και πολιτιστικοί και εξωραϊστικοί φορείς της περιοχής.

Μετά το τέλος των ομιλιών, πραγματοποιήθηκε πορεία των συγκεντρωμένων στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, πάνω από την Εθνική οδό. Οι οδηγοί που πέρναγαν από κάτω εκδήλωναν τη συμπαράστασή τους με κορναρίσματα και χαιρετισμούς.

Η συγκέντρωση αποτέλεσε ηχηρό μήνυμα - προειδοποίηση για τις διαθέσεις των πολιτών και των φορέων της περιοχής προς όλες τις κατευθύνσεις. Επίσης ήταν ένα βήμα προς την κατεύθυνση της συγκρότησης Παναττικού Συντονιστικού ενάντια στα διόδια. Ο αγώνας συνεχίζεται!

Πηγή: Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς