12 Νοε 2014

Ποινική διερεύνηση της καταγγελίας για τα διόδια στο δρόμο Χαλκίδας-Σχηματαρίου

Ξεκινά ταχύτατα τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου η Ποινική Διερεύνηση της Καταγγελίας, που συντάχθηκε από τον Γραμματέα Τεκμηρίωσης των Αν. Ελλ. και Δικηγόρο Χαλκίδας Νίκο Μαυραγάνη αναφορικά με τα παράνομα όπως αποκαλεί τα διόδια Σχηματαρίου.

Ο κ. Μαυραγάνης θα επισημάνει, μεταξύ άλλων, στις ανακριτικές αρχές, ότι η τοποθέτηση διοδίων στο Σχηματάρι και η σχετική σύμβαση, που υπεγράφη αντιβαίνει και παραβιάζει ευθέως δύο Κοινοτικές Οδηγίες για τη μη είσπραξη διοδίων διέλευσης για περιοχές, για τις οποίες εισπράττονται τέλη κυκλοφορίας και άλλη μία Κοινοτική Οδηγία, που υποχρεώνει τα διόδια να εισπράττονται μόνο για το δρόμο, στον οποίο τοποθετούνται δηλαδή για τον Α11 Σχηματαρίου - Χαλκίδος και όχι, όπως συμβαίνει εδώ, να αντλούνται πόροι από τη Χαλκίδα - Εύβοια και να οδηγούνται στην Ιονία Οδό, με την οποία ουδεμία σχέση έχει ο Α11.

Τέλος θα επισημάνει, ότι το έργο κατασκευάσθηκε με χρήματα του δημοσίου και της Ε.Ε και τώρα έρχεται μία ιδιωτική εταιρεία να ανακτήσει το κόστος κατασκευής, το οποίο όμως δεν έχει πληρώσει αυτή! 


Πηγή:
http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=33623