15 Σεπ 2014

ΩΣ ΕΔΩ. ΦΥΓΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΑΣ!

Οι συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων παραμένουν ένα μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο, όταν από το 2009 τα πυκνά και πανάκριβα διόδια στο εθνικό δίκτυο έχουν επιβάλει μια παράλογη και ληστρική πραγματικότητα σε όσους κινούνται σε αυτό.

Ο πολλαπλασιασμός του κόστους διοδίων, με πρόσφατες τις νέες αυξήσεις έως και 60%, σε δρόμους τελειωμένους και πληρωμένους από χρόνια ή σε δρόμους-επικίνδυνα εργοτάξια (που -εάν ολοκληρωθούν- θα έχουν κοστίσει πολύ ακριβά), επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ένα ακόμη σχέδιο σύμπραξης πολιτικού και εργολαβικού κατεστημένου σε βάρος των μικρών εισοδημάτων των πολλών.


Ιδιαίτερα στη Β.Α.Αττική, που παραμένει κυριολεκτικά αποκλεισμένη από 8 σταθμούς διοδίων(!), οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι κι οι επισκέπτες, υποχρεώνονται για την καθημερινή τους μετακίνηση, είτε να πληρώνουν 2 μισθούς το χρόνο σε διόδια, είτε να ταλαιπωρούνται εξωφρενικά και να ρισκάρουν τις ζωές τους κυριολεκτικά στους επικίνδυνους καρόδρομους-παράδρομους.

Επιπλέον, για την κάμψη των αντιστάσεων και των δίκαιων αγώνων των πολιτών ενάντια σε αυτήν τη ζοφερή πραγματικότητα, οι εταιρείες με τη συνδρομή των μνημονιακών κυβερνήσεων, συνεχίζουν τις διώξεις εναντίον εκατοντάδων πολιτών που συμμετείχαν στο κίνημα ενάντια στα διόδια, μέσω εξοντωτικών προστίμων, διαταγών πληρωμής, αγωγών και ποινικών διώξεων.

Η κατάσταση αυτή δε μπορεί να συνεχιστεί! 
  • Να σταματήσουν αμέσως όλες οι οικονομικές και ποινικές διώξεις εναντίον των πολιτών που συμμετείχαν στα κινήματα ενάντια στα διόδια, υπερασπιζόμενοι τα δίκαια αιτήματα του συνόλου της κοινωνίας. 
  • Να σταματήσουν οι εξοντωτικές διαταγές πληρωμής και τα πρόστιμα εναντίον των πολιτών που διεκδικούν το αυτονόητο κινούμενοι στους εθνικούς μας δρόμους. 
  • Να ελευθερωθούν οι εθνικοί μας δρόμοι από το ληστρικό χαράτσι των διοδίων. 

Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν περιμένουμε να βρούμε το δίκιο μας από τους κυβερνώντες που επέβαλαν τη σημερινή κατάσταση.
Γνωρίζουμε πως τα διόδια θα συνεχίσουν να αυξάνουν και οι σταθμοί να πολλαπλασιάζονται, όσο στο τιμόνι της χώρας εξακολουθεί να βρίσκεται το πολιτικό κατεστημένο των μνημονίων και των ολιγαρχών και τους εθνικούς μας δρόμους διαφεντεύει η διαπλοκή των μεγαλοεργολάβων.

Ο αγώνας για την απελευθέρωση και χειραφέτηση της κοινωνίας, ο αγώνας για δημοκρατία, δικαιοσύνη και προκοπή, συνεχίζεται.