28 Αυγ 2014

Δεν έχουν ελαφρυντικά!

Πολλοί θεωρούν, και όχι χωρίς λόγο, ότι αυτή η κυβέρνηση, που συγκρότησαν η... ύστερη Νέα Δημοκρατία και το... πολύ ύστερο ΠΑΣΟΚ, στερούμενη οράματος για τη χώρα, τους ανθρώπους της και το μέλλον, δίχως άποψη για το ρόλο της Ελλάδας στον κόσμο και χωρίς στοιχειώδες σχέδιο ανάπτυξης, είναι μια κυβέρνηση που όσο παραμένει στην εξουσία έχει ένα πολύ απλό αλλά σημαντικό γι' αυτούς που μας έφεραν τα Μνημόνια ρόλο: να λέει «ναι» σε ό,τι της ζητούν οι τροϊκανοί.

Οσοι πιστεύουν ότι μόνο αυτός είναι ο ρόλος τής συγκεκριμένης κυβέρνησης κάνουν λάθος! Ο ρόλος των συγκυβερνώντων είναι ευρύτερος και πολυσχιδής. Για να το πούμε απλά: οι άνθρωποι έχουν όραμα, αλλά απλώς δεν το διατυμπανίζουν. Και αυτό το όραμα είναι σαφές: όλα στους ιδιώτες και γρήγορα! Ολα στους ιδιώτες, και σε τιμή ευκαιρίας. Ολα στους ιδιώτες, όσο ακόμη προλαβαίνουμε.

Κάπως έτσι ο αξιότιμος κ. Χρυσοχοΐδης, υπουργός Υποδομών, όπως είναι ο τίτλος του, μόλις «πληροφορήθηκε» ότι οι μεγαλοεργολάβοι των ομίλων Λ. Μπόμπολα, Ιωάννου - Παρασκευαΐδη και Σ. Κόκκαλη της κοινοπραξίας «Μορέας Α.Ε.» εμφάνισαν λογαριασμό-μαμούθ απωλειών μισού δισ. ευρώ και ζήτησαν αναπλήρωση εσόδων από τις εισπράξεις της τελευταίας τριετίας, σπεύδει να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στο αίτημά τους και να προωθήσει προς ψήφιση στη Βουλή συμπληρωματική σύμβαση του έργου, ώστε οι εργολάβοι να εισπράξουν 350 εκατομμύρια ευρώ.

Διπλά απαράδεκτος ο λογαριασμός που ο αξιότιμος κ. υπουργός θέλει να στείλει στους πολίτες. Πληρώσαμε ακριβά διόδια στο συγκεκριμένο ημιτελή οδικό άξονα και πρέπει να πληρώσουμε και για τις μετακινήσεις που... δεν κάναμε, λόγω οικονομικής αδυναμίας!


Περισσότερα:
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=444819