23 Αυγ 2014

Ανάβουν «φωτιές» τα πλευρικά διόδια

Σαν να μην έφταναν τα τσουχτερά διόδια στον οδικό άξονα Αθνών - Λαμίας, οι παραχωρησιούχοι έρχονται να προσθέσουν πλευρικούς σταθμούς, προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες, ιδιαίτερα από τις θιγόμενες περιοχές της Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, στις 25 Αυγούστου είναι προγραμματισμένη η λειτουργία των πλευρικών διοδίων στον Μώλο.

Μάλιστα, ο πλευρικός σταθμός διοδίων πρόκειται να λειτουργήσει πριν ολοκληρωθεί ο προβλεπόμενος παράδρομος, που θα εξασφαλίζει στους διερχόμενους κίνηση, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν!

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη οι κάτοικοι της περιοχής προετοιμάζονται για κινητοποιήσεις, με τη στήριξη του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου.

Αλλά και η δημοτική αρχή της Λαμίας εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην έναρξη λειτουργίας των πλευρικών διοδίων. 

Ο απερχόμενος δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς με επιστολή του προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ζητεί την αναστολή της λειτουργίας των πλευρικών διοδίων, προειδοποιώντας για ασφαλιστικά μέτρα και κινητοποιήσεις.

Το εν λόγω κείμενο είναι το ακόλουθο: 

«Κύριοι, ενημερώθηκα μόλις σήμερα από τον δήμαρχο Μώλου-Αγ.Κων/νου και πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για την πρόθεσή σας να λειτουργήσετε τα διόδια του Μπράλου μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Σας υπενθυμίζω την αδυναμία κυκλοφορίας από Λαμία προς Θερμοπύλες και Καμένα Βούρλα από τον παράδρομο και σας γνωρίζω τη δέσμευση του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη για την έναρξη λειτουργίας διοδίων μετά την ολοκλήρωση του παράδρομου.

Για όλα τα παραπάνω, σας παρακαλώ για την αναθεώρηση της αποφάσεώς σας, γιατί θεωρούμε ηθικό και δίκαιο να τηρήσετε αυτό που λέει η κοινή λογική, δηλαδή την εξασφάλιση ασφαλούς πρόσβασης μέσω του παράπλευρου δικτύου.

Αλλιώς θα μας αναγκάσετε, παρά το γεγονός ότι εκπνέει η παρούσα θητεία, να προχωρήσουμε σε ασφαλιστικά μέτρα και κινητοποιήσεις των
φορέων και των κατοίκων».


Πηγή:
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=347114&catID=111