10 Φεβ 2014

Αύριο στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Μαλακάσα

Την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα οι εννέα συλληφθέντες για τα επεισόδια στα διόδια της Μαλακάσας, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιάννης Οικονομάκος, δυο αντιδήμαρχοι και τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι του Ωρωπού. Νωρίτερα, αναμενόταν να οδηγηθούν στον εισαγγελέα σήμερα το απόγευμα. Την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου και των αντιδημάρχων ζητά η Κεντρικη Ένωση Δήμων Ελλάδος και το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.


Στο προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνεται από την Αστυνομία υπάρχουν στοιχεία τα οποία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να τους απαγγελθεί η κατηγόρια του εμπρησμού σε βαθμό κακουργήματος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Για το απόγευμα της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί και νέο συλλαλητήριο κατοίκων στον κόμβο της Μαλακάσας.

Ο δήμαρχος Ωρωπού, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την Ασφάλεια όπου βρίσκεται, ότι οι κάτοικοι του δήμου αντιδρούν στην «κατάφωρη αδικία και τον οικονομικό μαρασμό» που επιφέρει η επιβολή της νέας αύξησης των διοδίων σε οκτώ, μάλιστα.

Το τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητεί «την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου και των άλλων πολιτών που συνελήφθησαν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η μνημονιακή κυβέρνηση της κοινωνικής και εργασιακής ισοπέδωσης, της εκποίησης της Δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας, της διάλυσης της Αυτοδιοίκησης και του ελάχιστου κοινωνικού κράτους, επιζητεί την ολοκλήρωση του "θεάρεστου" έργου της. Η χθεσινή κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής Ωρωπού και των πάνω από 1500 κατοίκων της περιοχής (που ουσιαστικά μετατρέπονται σε κατοίκους ενός ιδιότυπου χωρο-οικονομικού apartheid) ενάντια στα διόδια και στις ληστρικές κατά 60% αυξήσεις που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη Τετάρτη, καταδεικνύουν τον ολισθηρό δρόμο της μνημονιακής κυβέρνησης και τον κατήφορο που δεν έχει σταματημό. 

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση υπηρετώντας τις εργολαβικές κοινοπραξίες αποφάσισε να επιβληθούν νέες αυξήσεις έως 60% στις τιμές των διοδίων και να «προσθέσουν» νέους μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς. Η κυβέρνηση έχασε πλέον και τη στοιχειώδη ψυχραιμία της και στο αποκορύφωμα των κατασταλτικών μέτρων συνελήφθησαν ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Ηλιάσκος, Χρήστος Τσεκρετζής, Βαγγέλης Λεμπούσης, Δημήτρης Σωτήρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γιασεμάκης, Θωμάς Ρούσσης και δύο πολίτες ο Νώντας Δημητρίου και Χρόνης Λεμονίδης, ενώ κλήσεις έχουν λάβει και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου και των άλλων πολιτών που συνελήφθησαν».


Πηγή:
http://tvkosmos.gr/article.asp?newsid=2154269#.Uvkwh_mSwjo