10 Φεβ 2014

Την Τρίτη οδηγούνται στον Εισαγγελέα οι εννέα συλληφθέντες για τα επεισόδια στα διόδια Μαλακάσας


Στον Εισαγγελέα οδηγούνται την Τρίτη (και μέχρι τότε παραμένουν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ) εννέα άτομα που προσήχθησαν το βράδυ της Κυριακής στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής για τα επεισόδια και το κάψιμο των πλευρικών διοδίων της Μαλακάσας.

Νωρίτερα, περίπου 1.000 άτομα, ανάμεσα τους πολλοί κάτοικοι του Ωρωπού, είχαν κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων. Ακολούθως, βγήκαν στην εθνική οδό, διακόπτοντας την κυκλοφορία για λίγη ώρα, ενώ στη συνέχεια ανέβασαν τις μπάρες για να περνούν ελεύθερα οι διερχόμενοι οδηγοί.

Σε βάρος των εννέα, ηλικίας 37 έως 62 ετών, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού, διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, παρακώλυσης συγκοινωνιών, διακεκριμένης φθοράς, διατάραξης κυκλοφορίας και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Κρατούμενοι είναι ο δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος, οι τέσσερις αντιδήμαρχοί του, Βαγγέλης Ηλιάσκος, Χρήστος Τσεκρετζής, Βαγγέλης Λεμπούσης και Δημήτρης Σωτήρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γιασεμάκης και Θωμάς Ρούσσης και δύο πολίτες, ο Νώντας Δημητρίου και ο Χρόνης Λεμονίδης, πρόεδροι τοπικών συλλόγων.

Στα πλαίσια της έρευνας για τον εντοπισμό και σύλληψη των ατόμων που προκάλεσαν ζημιές στο κουβούκλιο του σταθμού θα εξεταστούν οι εικόνες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, που υπάρχει στα διόδια και στην εθνική οδό, ενώ οι αστυνομικές αρχές έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης του κατηγορητηρίου και αύξησης του αριθμού των κατηγορουμένων.

Με ανακοίνωση-παρέμβασή του, ο ΣΥΡΙΖΑ «απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου Ωρωπού και των άλλων πολιτών που συνελήφθησαν».

«Η κυβέρνηση έχασε πλέον και τη στοιχειώδη ψυχραιμία της», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων «μετατρέπουν την περιοχή σε ένα ιδιότυπο χώρο οικονομικού apartheid».


Πηγή:
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5084468/parembash-eisaggelea-gia-ta-epeisodia-sta-diodia-malakasas/