16 Ιαν 2014

Αθωώθηκαν τα μέλη του κινήματος ενάντια στα διόδια στη Λάρισα

Αθωώθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, οι Θεσσαλοί πολίτες- μέλη πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια- οι οποίοι σήμερα κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή συμμετείχαν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις ανοίγματος των δρόμων.

Από τις τέσσερις δίκες που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα με συνολικά 39 κατηγορουμένους έγιναν οι τρεις και αναβλήθηκε η μία, ενώ αθωώθηκαν περί τα 30 άτομα.
 
Από το πρωί, εξάλλου, είχε οργανωθεί συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα Δικαστήρια Λάρισας από την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Διωκόμενους και Υπεράσπισης των Πολιτικών Ελευθεριών και Δημοκρατικών Δικαιωμάτων».

Για το ίδιο θέμα, έχουν προγραμματιστεί ακόμη τέσσερις δίκες στις 31 Ιανουαρίου, στις 10 και στις 21 Φεβρουαρίου με κατηγορούμενους δεκάδες πολίτες από όλη τη Θεσσαλία.

Τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια είναι τα μόνα «επιχειρήματα» που απέμειναν στην κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τον λαό που παλεύει για το δικαίωμα του στη ζωή.

Τη στιγμή που ο λαός ξεπαγιάζει από το κρύο, τη στιγμή που οικογένειες ολόκληρες βρίσκονται στην ανεργία και δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε το καθημερινό ψωμί, τη στιγμή που όλο και περισσότεροι νέοι παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Η αθώωση στα Δικαστήρια της Λάρισας για τους αγώνες στα διόδια , αποτελεί μια πρώτη νίκη του λαϊκού κινήματος. Αποκτάει μεγάλη σημασία αυτή η αθώωση γιατί η απόπειρα τρομοκράτησης απέναντι στην αντίσταση και την κοινωνικής ανυπακοή εμπρός στα κάθε είδους χαράτσια έπεσε στο κενό.

Δείχνει την σαθρότητα των επιχειρημάτων του κράτους και της εξουσίας στην υπεράσπιση των εταιρειών-κατασκευαστών και των συμμάχων τους .

Δυναμώνει την θέληση για ένταση της πάλης για την επανακατάληψη με πιο μαζικούς όρους κάθε κοινωνικού αγαθού που «παραχωρείται» στο κεφάλαιο (νερό- υγεία- παιδεία- ηλεκτρική ενέργεια-δρόμοι ).
Πηγή: