2 Δεκ 2013

Αντιδράσεις για τις αυξήσεις στα διόδια

«Στο πόδι» οι δήμαρχοι, έτοιμοι για κινητοποιήσεις


«Φωτιές» έχουν ανάψει τα διόδια, τόσο με τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στο αντίτιμό τους, όσο και στην προοπτική δημιουργίας νέων σταθμών, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


"Φωτιές" έχουν ανάψει τα διόδια, τόσο με τις σχεδιαζόμενες αυξήσεις στο αντίτιμό τους, όσο και στην προοπτική δημιουργίας νέων σταθμών, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ήδη οι δήμαρχοι Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης και Ωρωπού, Ιωάννης Οικονομάκος, μέσω της κεντρικής ένωσης δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) να παραβρεθούν στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για την «Κύρωση των Συμφωνιών Τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων».

Ταυτόχρονα "ανοίγουν" το θέμα με ενημερώσεις βουλευτών, μαζικών φορέων, κομμάτων, ΜΜΕ, αλλά και των δημοτών τους. Το θέμα έχει μπει στην ημερήσια διάταξη δημοτικών συμβουλίων και αναμένεται να αποφασιστουν κινητοποιήσεις.

Όπως τονίζουν οι δήμαρχοι: "σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της, οι πολίτες δεν μπορούν να επιβαρυνθούν με ένα επιπλέον ποσό στις αναγκαίες και καθημερινές μετακινήσεις τους".

Η πρωτοβουλία των τριών δημάρχων οφείλεται στο γεγονός ότι επηρεάζονται άμεσα από τη δημιουργία νέων σταθμών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο και κατά της σχεδιαζόμενης αύξησης του αντιτίμου στα διόδια των Αφιδνών.


Πηγή:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=402093