5 Δεκ 2013

Πάτρα: χαρίζουν 5.2 δις στους εργολάβους για το Πάτρα – Κόρινθος και Αντίρριο – Ιωάννινα

ΟΙ …ΜΑΓΟΙ» ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΕ «ΟΛΥΜΠΙΑ» ΚΑΙ «ΙΟΝΙΑ» ΟΔΟ

Την ίδια ώρα φέρνουν αύξηση των διοδίων ακόμα και κατά 60%

Σε 5,2 δισ. ευρώ ανέρχονται τα έσοδα από τα διόδια που έχασε το Δημόσιο, από τις κατά τα’ άλλα σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εργολάβους , προκειμένου να …επιτύχει  την επανεκκίνηση των έργων και στους  αυτοκινητόδρομους Ελευσίνα, Πάτρα, Πύργος, Τσακώνα και  Αντιρρίου-Ιωαννίνων.


Τα ποσά που με τη μέθοδο της «ανακύκλωσης  έργων χάνονται επιχειρήθηκε να κρατηθούν κρυφά αλλά η αποκάλυψη έγινε από το Γενικό Λογιστήριο, η έκθεση του οποίου συνοδεύει την κατάθεση των σχετικών διάτρητων πολυσέλιδων «επικαιροποιημένων» συμβάσεων στη Βουλή.

Το «δωράκι» συμπληρώνει τον «χορό» των δισ. προς τους εργολάβους και περιορίζει τα μελλοντικά έσοδα του Δημοσίου στα 9 δισ. ευρώ.

Το σχετικό νομοσχέδιο συζητείται σήμερα ενώ την ίδια ώρα προωθείται η αύξηση της τιμής των διοδίων  κατά 60% σε μια περιφέρεια της χώρας, όπως αυτή της Δυτικής  Ελλάδας  στην οποία το κατά κεφαλή εισόδημα έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια κατά 50%.

Δηλαδή οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας και χρήστες της Πατρών Κορίνθου καλούνται προς όφελος των εργολάβων να πληρώνουν  «βασιλικά» διόδια την ώρα που στην καλύτερη των περιπτώσεων το εισόδημά  τους είναι μειωμένο  κατά το ήμισυ.

Πηγή: