10 Μαΐ 2013

Αχαΐα: Μπαίνει νέος σταθμός διοδίων στην "Ολυμπία" Οδό - 12 ευρώ θα κοστίζει το ταξίδι ως την Aθήνα

Δυσάρεστες… εκπλήξεις έρχονται το επόμενο διάστημα για τους οδηγούς στην Πατρών – Κορίνθου αλλά και στην Κορίνθου – Ελευσίνας. Σύντομα τα διόδια της εθνικής οδού Ελευσίνας - Κορίνθου - Πατρών (Ελευσίνα, Ισθμός, Ζευγολατιό, Ρίο) πρόκειται να γίνουν αμφίπλευρα, δηλαδή οι οδηγοί θα πληρώνουν και στις δύο κατευθύνσεις (μπαίνοντας και βγαίνοντας από τους σταθμούς διοδίων).

Ταυτόχρονα, προβλέπεται από την σύμβαση που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην παραχωρησιούχο Κοινοπραξία («Ολυμπία Οδός») και το ελληνικό δημόσιο η χρέωση να γίνεται ανά χιλιόμετρο αλλά και να εγκατασταθούν και νέοι σταθμοί διοδίων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η «Ολυμπία Οδός» προτίθεται να κάνει χρήση δικαιώματος της που απορρέει από την σύμβαση για την εγκατάσταση ενός ακόμη σταθμού διοδίων στο κομμάτι από την Πάτρα ως το Ζευγολατιό, με πιθανότερη τοποθεσία στην περιοχή των Νικολείκων στην Αιγιάλεια. Και αυτό γιατί σκοπός της εταιρείας είναι να εισπράττει διόδια και από την ενδιάμεση κυκλοφορία, δηλαδή απ’ όσους οδηγούς σήμερα μπαίνουν, λόγου χάρη από τον Λόγγο και βγαίνουν στο Κιάτο, χωρίς να συναντούν μπροστά τους σταθμό διοδίων και χωρίς να πληρώνουν.

Με την εγκατάσταση του νέου σταθμού διοδίων ο οδηγός που θα θέλει να πάει στην Αθήνα θα πληρώνει πέντε φορές. Στο Ρίο, στα Νικολεϊκα, στο Ζευγολατιό, στον Ισθμό και στην Ελευσίνα καθώς θα έχει τεθεί σε ισχύ και το μέτρο της αμφίπλευρης λειτουργίας των διοδίων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο σύστημα πληρωμής διοδίων θα συνοδευτεί από την εφαρμογή της πρόβλεψης για ανά χιλιόμετρο χρέωση των οδηγών...


Περισσότερα:
http://www.newsnow.gr/article/421761/axaa-mpainei-neos-stathmos-diodion-stin-olympia-odo---poso-tha-kostizei-to-taxidi-os-tin-Athina.html