10 Απρ 2013

Καλούν σε απολογία όσους αγωνίζονται ενάντια στα διόδια

Η ποινικοποίηση του αγώνα των κατοίκων της Βόρειας Πιερίας που παλεύουν για την κατάργηση της λειτουργίας των διοδίων στο Αιγίνιο, επιχειρείται από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» και τους μηχανισμούς του κράτους. Συγκεκριμένα, 26 κάτοικοι της περιοχής έχουν κληθεί σε απολογία για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις στα διόδια του Αιγινίου και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατάλογος δεν έχει κλείσει.

Από πρόσφατη συγκέντρωση κατοίκων του Δήμου Πύδνας Κολινδρού

Η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Πύδνας - Κολινδρού καταγγέλλει κλιμάκωση των διώξεων και του εκφοβισμού με παράνομες διαδικασίες, καθώς όπως σημειώνει, «η προανάκριση που διενεργείται βασίζεται σε οπτικοακουστικό υλικό καμερών των Διοδίων. Η εταιρεία το προσκόμισε στην Αστυνομία, χωρίς να της ζητηθεί, και αυτή το δέχτηκε και το επεξεργάστηκε αν και είναι παράνομο!»

Ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για υλικό «σαφώς παράνομο αφού οι κάμερες των διοδίων αφορούν μόνο την επόπτευση των διερχομένων οχημάτων και δεν πληρούν σε καμιά περίπτωση τις προϋποθέσεις της σχετικής νομοθεσίας». Και καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει πάραυτα τη διαδικασία διώξεων και εκφοβισμού των πολιτών.

Τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων κατοίκων της Βόρειας Πιερίας, που συνεχίζουν τον αγώνα τους για την κατάργηση των διοδίων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται ως συνέχεια του αυταρχικού κατήφορου της τρικομματικής κυβέρνησης, κατήφορος που είναι αναγκαίο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής της υπέρ της πλουτοκρατίας. Η κυβέρνηση στρέφεται ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, στους αγωνιζόμενους αγρότες, στην νεολαία. Η πολιτική αυτή της καταστολής δεν πρόκειται να τρομοκρατήσει τον αγωνιζόμενο λαό που με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα συνεχίσει τον αγώνα του.»


Πηγή:
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7376933