30 Μαρ 2013

Διόδια ανά νομό σχεδιάζει η Κυβέρνηση στη Βόρεια Ελλάδα !

Έξι σταθμοί διοδίων θα χωρίζουν τον Εβρίτη από τον κάτοικο της Θεσσαλονίκης


Την ανακοίνωση στους φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έκανε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης

Εκτός από τα διόδια Ιάσμου που ήδη λειτουργούν και τον υπό κατασκευή σταθμό στη Μουσθένη Καβάλας, προγραμματισμός υπάρχει για Αλεξανδρούπολη, Νέστο ίσως και Ασπροβάλτα


Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά συνολικά έξι σταθμοί διοδίων θα χωρίζουν τον Εβρίτη από τον κάτοικο της Θεσσαλονίκης. Αυτό ανακοίνωσε στους φορείς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλογιάννης. Οι φορείς συναντήθηκαν με τον υπουργό προκειμένου να εκφράσουν το κύμα αντιδράσεων που προκαλεί η εγκατάσταση διοδίων στη Μουσθένη Καβάλας. Όχι μόνο δεν εισακούστηκαν, αλλά έμαθαν ότι η Μουσθένη δεν είναι η τελευταία περιοχή, όπου προορίζεται η εγκατάσταση διοδίων. Ακολουθούν όπως όλα δείχνουν σταθμοί διοδίων στην Αλεξανδρούπολη, στο Νέστο, και πιθανόν στην Ασπροβάλτα.

Το πρόβλημα αυτό είχε αναδείξει, φέρνοντας εκτάκτως το θέμα προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς. Το έργο είναι σε εξέλιξη στην Μουσθένη Καβάλας, ενώ οι πολίτες και τοπικοί φορείς δεν φαίνεται να δέχονται αμαχητί την κατασκευή διοδίων. Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου αποφάσισαν να αντισταθούν δυναμικά στην κατασκευή και τη λειτουργία νέου σταθμού διοδίων επί της Εγνατίας Οδού και προγραμμάτισαν συνάντηση με τον υπουργό. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, ο περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, ο δήμαρχος Παγγαίου βουλευτές καθώς και άλλοι φορείς.

Μπροστά στα επιχειρήματα των φορέων της Περιφέρειας ο κ. Καλογιάννης ξεκαθάρισε ότι θα κατασκευαστεί ο σταθμός διοδίων στην Μουσθένη, με το ενδεχόμενο να υπάρξει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική για τους γύρω κατοίκους. Έκανε αναφορά στο θέμα της χωροθέτησης των διοδίων στην Μουσθένη και ανακοίνωσε ότι συνολικά θα λειτουργήσουν έξι σταθμοί διοδίων από τον Έβρο έως στην Θεσσαλονίκη.


Πηγή:
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=88062