29 Μαρ 2013

Έρχονται νέα διόδια στην Εγνατία οδό στο ύψος του Νέστου

Nέα διόδια στην Εγνατία Οδό, τα οποία πλέον θα πλήξουν ιδιαίτερα την Περιφέρεια ΑΜΘ σχεδιάζει η Κυβέρνηση, πριν παραχωρήσει την οδική υποδομή σε ιδιώτη.Εκτός από τη Μουσθένη,

όπου επανέρχεται η κατασκευή σταθμού διοδίων και ξεκίνησαν οι αντιδράσεις, από την Κυβέρνηση γίνονται γνωστά σχέδια για εγκατάσταση σταθμού διοδίων στον ποταμό Νέστο, στην Αλεξανδρούπολη, στην Ασπροβάλτα αλλά και στην Ημαθία, αυξάνοντας υπέρμετρα τον αριθμό των διοδίων κατά μήκος της οδού.

Η Περιφέρεια πλήττεται ιδιαίτερα και πλέον η μετάβαση με επιστροφή στη Θεσσαλονίκη θα κοστίζει 19,2 ευρώ από την Ξάνθη και 28,8 ευρώ από την Αλεξανδρούπολη. Παράλληλα, όμως και ενώ υπήρχε σχετικός διεθνής διαγωνισμός για την εγκατάσταση ηλεκτρονικών διοδίων, αυτό το ενδεχόμενο «πάει πίσω» και αυξάνονται με βάρβαρο τρόπο τα διόδια που θα πλήξουν ιδιαίτερα τις κοντινές διαδρομές αλλά και την ασφάλεια των μετακινήσεων.

Τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το ζήτημα έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, στην πρόσφατη συνεδρίαση ο Νίκος Ανταμπούφης, που προέτρεψε το Δήμο και τους φορείς να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν, όπως οι φορείς της Καβάλας που δέχονται στα όριά τους τα διόδια της Μουσθένης.


Πηγή:
http://www.newsnow.gr/article/392109/erxontai-nea-diodia-stin-egnatia-odo-sto-ypsos-tou-nestou.html