5 Φεβ 2013

Οι κάτοικοι συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στα διόδια

Ανυποχώρητοι, συνεχίζουν τον αγώνα τους για την κατάργηση των διοδίων στο Αιγίνιο, οι κάτοικοι του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού, παρά τις διώξεις και την επιχείρηση καταστολής που έχει στήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλίσει τα κέρδη της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο».

Ο αγωνιζόμενος λαός της περιοχής καθημερινά νύχτα και μέρα βρίσκεται συγκεντρωμένος στα διόδια και κατά διαστήματα, παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία, ανοίγει τις μπάρες και επιβάλει την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων.

Στο πλευρό τους, σε μια τέτοια επιχείρηση συμβολικής κατάργησης των διοδίων, βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Νωρίτερα, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη φορέων και συλλόγων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πύδνας - Κολινδρού. Στη σύσκεψη, οι κυβερνητικοί βουλευτές προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την απόφαση της κυβέρνησης και την επιχείρηση τρομοκρατίας και καταστολής που έχει στήσει. Ο Θ. Κωνσταντινίδης ξεκαθάρισε ότι παράνομη είναι η επιβολή των διοδίων για έργα που ήδη έχουν πληρωθεί από το λαό μέσα από τη βαριά φορολογία του και πληρώνονται από τον ίδιο για δεύτερη φορά για να πλουτίζουν οι κατασκευαστικές εταιρείες που λυμαίνονται τους εθνικούς δρόμους.

Σημείωσε ακόμα ότι η αντίσταση στα διόδια, στη φοροεπιδρομή, στα χαράτσια είναι υποχρέωση των εργαζομένων και όλου του λαού. Και τους κάλεσε να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την κατάργηση όλων των διοδίων, των χαρατσιών και των μέτρων που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση το λαό.

Χτες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δήμο Κατερίνης με τη συμμετοχή και των τριών Δήμων του νομού Πιερίας με θέμα την συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατέθεσαν πρόταση για παμπιερική απεργία ενάντια στη λειτουργία των διοδίων σε Αιγίο και Λεπτοκαρυά, αλλά και για την κατάργηση όλων των διοδίων.


Πηγή:
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7278231&publDate=5/2/2013