31 Ιαν 2013

Αγώνας ενάντια στα διόδια παρά τις διώξεις

Με πάνοπλες τις δυνάμεις καταστολής και έτοιμες να τσακίσουν κάθε αντίδραση του λαού της περιοχής, η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει τη λειτουργία των διοδίων στο Αιγίνιο Πιερίας. Παρά τα χτυπήματα από τα ΜΑΤ και τις συλλήψεις, οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν τον αγώνα τους και παραμένουν συγκεντρωμένοι στο σημείο, νύχτα και μέρα, εκφράζοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν την πάλη τους, για να καταργηθούν τα διόδια που έρχονται να καταληστέψουν ακόμη περισσότερο το πενιχρό εισόδημά τους.


Το πρωί, πραγματοποιήθηκε νέα μαχητική διαδήλωση στα δικαστήρια της Κατερίνης, όπου οδηγήθηκαν να δικαστούν οι δύο κάτοικοι της περιοχής που συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια της επίθεσης που έκαναν τα ΜΑΤ για να εμποδίσουν τους κατοίκους να καταλάβουν τα διόδια και να επιβάλουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Στο αυτόφωρο, δικάστηκε η νεαρή διαδηλώτρια που κατηγορούνταν για αντίσταση κατά της αρχής και παρακώλυση συγκοινωνίας. Το δικαστήριο την αθώωσε, καθώς οι μάρτυρες αστυνομικοί - ασφαλίστες που την συνέλαβαν δεν μπόρεσαν να πείσουν για την ενοχή της.

Ελεύθερος αφέθηκε ο ανήλικος από τον Κολινδρό που συνελήφθη επίσης την Τρίτη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με τις ίδιες κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανήλικος που ξυλοκοπήθηκε κατά τη σύλληψή του και νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο της Κατερίνης, θα δικαστεί στις 28 Ιουνίου.

Στο μεταξύ, συνεχίζοντας την επιχείρηση καταστολής των κινητοποιήσεων του λαού της περιοχής, χτες, η εισαγγελία Κατερίνης, άσκησε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία εναντίον του δημάρχου Πύδνας - Κολινδρού Ε. Πολύζου και του Δημοτικού Συμβούλου Ε. Λαγδάρη και διέταξε τη σύλληψή τους εντός του πλαισίου του αυτοφώρου.

Το ΔΣ της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζει με ομόφωνο ψήφισμά της την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος των δύο αιρετών.


Πηγή:
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7270818&publDate=31/1/2013