10 Ιαν 2013

Πάτρα: Οργή στο Ρίο για την κλήση κατοίκων σε απολογία λόγω του θερινού αποκλεισμού των διοδίων - Αυτεπάγγελτη η παρέμβαση του εισαγγελέα

Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι του Ρίου από την κλήση τους σε ...απολογία για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση- αποκλεισμό των διοδίων το καλοκαίρι με αίτημα την απομάκρυνση των Ρομά από την περιοχή τους.

H Αστυνομία καλεί τους κατοίκους στο Ρίο που συμμετείχαν στην κινητοποίηση να δώσουν εξηγήσεις για ποιό λόγο βρίσκονταν εκεί, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά όπως λένε, καθώς τα διόδια έχουν κατά καιρούς αποκλειστεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας από πολιτικούς, φορείς, συλλόγους, κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, χωρίς να έχουν κληθεί στην αστυνομία και μάλιστα με γνώμονα τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους (μέθοδος που παίρνει πολλή συζήτηση), όπως ισχυρίζονται ότι συμβαίνει στην παρούσα περίπτωση. Μέχρι στιγμής όπως λένε οι πληροφορίες , έχουν κληθεί στην αστυνομία να δώσουν εξηγήσεις για παρακώλυση συγκοινωνίας περί τα 10 άτομα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για αυτεπάγγελτη παρέμβαση από τον Εισαγγελέα και όχι για υποβολή μηνύσεων απο την Ολυμπία Οδό.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για επιλεκτική ευαισθησία που κινεί υποψίες. "Δεν είναι δυνατόν να κλείνουν κάθε τρεις και λίγο τα διόδια σε ένδειξη διαμαρτυρίας και οι μόνοι που διώκονται να είναι οι απλοί πολίτες που ζητούν το δίκιο τους" λένε.

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι του Ρίου είχαν διαμαρτυρηθεί για την έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή τους και την αυξημένη εγκληματικότητα καθώς εκείνες τις ημέρες ήσαν αλλεπάλληλες οι διαρρήξεις και οι ληστείες. Προφανώς οι άνδρες της Τροχαίας είχαν κρατήσει τους αριθμούς κυκλοφορίας των αυτοκινήτων των διαδηλωτών και τώρα τους καλούν για ανάκριση.


Πηγή:
http://www.newsnow.gr/article/327415/patra-orgi-sto-rio-gia-tin-klisi-katoikon-se-apologia-logo-tou-therinou-apokleismou-ton-diodion--aftepaggelti-i-paremvasi-tou-eisaggelea.html