24 Δεκ 2012

Κίνηση συνπαράστασης στους διωκόμενους των διοδίων

> ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ (ΠΟΛΙΤΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/1/13 στις 7μμ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου)

> ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/1/13 ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ (Συγκέντρωση στις 11πμ στο άγαλμα Βενιζέλου για μετάβαση με λεωφορεία)

Μέσα στον Ιανουάριο πραγματοποιούνται 3 δίκες που αφορούν 36 συμπολίτες μας σε Θεσσαλία και Αττική οι οποίοι διώκονται με σειρά εώλων κατηγορητηρίων. Τα κατηγορητήρια περιλαμβάνουν ακόμα και παράβαση του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα του έτους 1951(!)
το οποίο αναφέρει «...όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών», για τη συμμετοχή των συμπολιτών μας σε νόμιμες κινητοποιήσεις στους σταθμούς διοδίων. Στην Αττική, οι ιδιώτες «μεγαλοεπενδυτές» απαιτούν με αγωγή το ποσό των 500.000 ευρώ από πολίτες που τόλμησαν να συμμετέχουν σε  κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, συνταγματικά κατοχυρωμένες, στους σταθμούς διοδίων.

Ξεκινά λοιπόν μια βιομηχανία διώξεων εναντίον των πολιτών, η οποία αποτελεί συνέχεια των διαταγών πληρωμής και των απειλών για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, τώρα όμως με ποινικές διώξεις και αγωγές εναντίον πολιτών που υπερασπίστηκαν το δίκαιο.

Πρόκειται για προσχηματικές και φρονηματικές διώξεις, με σκοπό να κάμψουν και να ξεμπερδεύουν με τις αντιστάσεις της κοινωνίας ενάντια στις παράνομες και ληστρικές για το δημόσιο συμφέρον συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων.

Στις κινητοποιήσεις στους σταθμούς διοδίων, στους αγώνες του λαού μας για την υπεράσπιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, για κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, πραγματική δημοκρατία,  ήμασταν εκεί και θα είμαστε πάντα παρόντες, μέχρι ο λαός μας να νικήσει.   

Γι' αυτό καλούμε σε ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6/1/13 ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΩΝ ΜΑΛΓΑΡΩΝ για να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι διώξεις και να σταθεί η Ελληνική Δικαιοσύνη στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού, προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον κόντρα στα συμφέροντα των «μεγαλοεπενδυτών» και «μεγαλοεργολάβων».

Για την προετοιμασία της κινητοποίησης, θα πραγματοποιηθεί ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ (ΠΟΛΙΤΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ) ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/1/13 στις 7μμ, ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου). Θα παρευρεθούν στελέχη του κινήματος κατά των διοδίων και διωκόμενοι, ενώ θα υπάρξει παρουσίαση των επιζήμιων και σκανδαλωδών ρυθμίσεων των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών.