14 Δεκ 2012

Πρόστιμο 14.000 χιλ. ευρώ σε οδηγό ΤΑΞΙ που δεν πλήρωνε διόδια

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου, το οποίο επέβαλε πρόστιμο σε έναν οδηγό ταξί που δεν κατέβαλε το αντίτιμο στα διόδια επί της εθνικής Αθηνών-Πατρών, τα οποία ανήκουν στην Ολυμπία Οδό.

Το πρόστιμο ανέρχεται στα...14.000 ευρώ, με την κοινοπραξία να λέει ότι ο οδηγός πέρασε συνολικά 73 φορές τα διόδια του Ρίου, του Ζευγολατιού και της Ελευσίνας, αρνούμενος να πληρώσει τα ανάλογα διόδια.

Ωστόσο, πρόκειται για την πρώτη ανάλογη απόφαση δικαστηρίου σε πανελλαδικό επίπεδο. Όταν εμφανίστηκε το κίνημα «Δεν πληρώνω» πολλοί οδηγοί αρνούνταν να καταβάλλουν το αντίτιμο. Ακόμη και σήμερα γίνεται αυτό. Η εταιρία παίρνει τα στοιχεία όσων δεν πληρώνουν και είναι νόμιμο να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη. Είναι όμως και ηθικό; Όταν η ίδια η κοινοπραξία δεν έχει τελειοποιήσει το έργο της, με αποτέλεσμα ο αυτοκινητόδρομος να θεωρείται «σκοτώστρα»;

Σύμφωνα με την απόφαση, ο ταξιτζής πρέπει να πληρώσει στην Ολυμπία Οδό Α.Ε. συνολικά 666,60 ευρώ για τα μη καταβληθέντα τέλη των διοδίων και επιπλέον ποσό 13.332 ευρώ, ως επιβολή αστικής ποινής, ίσης με το εικοσαπλάσιο του οφειλόμενου ποσού.


Πηγή:
http://www.kalabakacity.gr/eidhseis/14143-prostimo-14000-xil-eyro-se-odigo-taksi-poy-den-plirone-diodia.html