24 Ιουλ 2012

Αθήνα - Καλαμάτα με επιστροφή 22,80 ευρώ για διόδια!

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ


Παραδόθηκε χτες στην κυκλοφορία το τμήμα Τσακώνα-Θουρία, μήκους 22 χιλιομέτρων, του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, με θριαμβολογίες από τους παριστάμενους υπουργούς, αλλά και με την επιβολή νέων χαρατσιών διοδίων που άρχισαν να πληρώνουν οι οδηγοί από απόψε τα μεσάνυχτα, τόσο στο σταθμό που βρίσκεται στην είσοδο της Καλαμάτας, όσο και στους πλευρικούς σταθμούς Αρφαρών, όπου θα πληρώνουν ακόμη και για τοπικές διαδρομές απ' το σπίτι στο ...χωράφι! Σημειώνουμε ότι πρόκειται για μία από τις πέντε συμβάσεις παραχώρησης που ψήφισαν από κοινού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, παραδίδοντας τους εθνικούς οδικούς άξονες της χώρας στο μεγάλο κεφάλαιο με γνώμονα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κερδοφορία του.

Οι τιμές των νέων διοδίων είναι:
Στο μετωπικό σταθμό Καλαμάτας: 1 ευρώ για τα δίκυκλα, 1,40 ευρώ για τα ΙΧ, 3,50 για οχήματα με 2 και 3 άξονες και 5 ευρώ για οχήματα με 4 και περισσότερους άξονες.
Στους πλευρικούς σταθμούς Αρφαρών: 50 λεπτά για τα δίκυκλα, 70 λεπτά για τα ΙΧ, 1,90 ευρώ για οχήματα με 2 και 3 άξονες και 2,70 για οχήματα με 4 και περισσότερους άξονες.

Μετά την επιβολή των νέων χαρατσιών μια διαδρομή Κόρινθος - Καλαμάτα με επιστροφή στοιχίζει 16,40 ευρώ (από 13,60), ενώ μια διαδρομή Αθήνα - Καλαμάτα επίσης με επιστροφή στοιχίζει 22,80 ευρώ (από 20) μόνο για διόδια!

Ολόκληρος ο αυτοκινητόδρομος δεν έχει παραδοθεί ακόμη. Οπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης - Υποδομών Στ. Καλογιάννης το τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα (που είχε κατασκευαστεί και καταστραφεί από τις κατολισθήσεις το 2003 και ανακατασκευάζεται με χρήματα αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό) θα παραδοθεί σύντομα (ενδεχομένως το Σεπτέμβρη) με έναν ακόμα σταθμό διοδίων!

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή της περιμετρικής της Καλαμάτας (μήκους 11,5 χλμ.), αλλά και η κατασκευή του τμήματος Λεύκτρο - Σπάρτη, μήκους 46 χλμ., που υπολογίζεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2013 με αρχές του 2014.


Πηγή:
http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6961120