4 Απρ 2012

Ο Δήμος Ωρωπού κατά των διοδίων

Ο Δήμος Ωρωπού για το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την διαμαρτυρία κατά των διοδίων

Προσκαλεί το Υπουργείο Υποδομών και τον ίδιο τον Υπουργό -ο οποίος εκλέγεται στην Περιφέρεια μας- να ασχοληθούν σοβαρά με την άμεση ρύθμιση του θέματος των σταθμών διοδίων, με γνώμονα το όφελος των πολιτών και όχι των εταιρειών.
Δηλώνει αντίθετο με το άρθρο 143 του Νομοσχεδίου του Υπ. Υποδομών με το οποίο απαγορεύεται και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης η με οποιονδήποτε τρόπο κατάληψη μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος και των εγκατεστημένων σ’ αυτό σταθμών διοδίων. Το άρθρο πρέπει να αποσυρθεί μαζί με κάθε προσπάθεια τέτοιας ποινικοποίησης.
Δηλώνει αντίθετο με τις διατάξεις που προβλέπουν ότι θα αφαιρούνται οι πινακίδες ειδικών κατηγοριών οχημάτων, όπως και η άδεια του οδηγού τους.
Δηλώνει αντίθετο στην δυνατότητα διαπίστωσης παραβάσεων στους οδικούς άξονες μέσω τεχνικών ή ηλεκτρονικών μέσων, διότι αυτό συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Αποφασίζει την συνέχιση των κινητοποιήσεων και απαιτεί από τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής να καταψηφίσουν ανεπιφύλακτα τις σχετικές διατάξεις, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα θεωρήσουμε ότι νομοθετούν υπέρ των συμφερόντων των εταιρειών και αδιαφορούν για το αν μας κλείσουν όλους στην φυλακή.
Προσκαλεί ανοικτά τους βουλευτές Αττικής, εν όψει των επικείμενων εκλογών, να μας εκθέσουν εγγράφως και άμεσα τις απόψεις τους για την οριστική επίλυση τους προβλήματος που πλέον απειλεί - με κρατική βούληση - τις περιουσίες, τις οικογένειες και τις ζωές μας.
Ζητάμε να αποσυρθούν όλα τα ειδοποιητήρια πληρωμής σε βάρος των κατοίκων της περιοχής Β/Α Αττικής που κάνουν χρήση του δημόσιου αγαθού των οδικών αξόνων για τις εσωτερικές μετακινήσεις.
Πηγή: ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ