29 Μαρ 2012

Σακοράφα: Ποινικοποίηση της μη πληρωμής διοδίων…

Μέρος της παρέμβασης της Σοφίας Σακοράφα κατά την επεξεργασία του Σ/Ν του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών, δημοσίων έργων και άλλες διατάξεις» στην κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου:

...Η κοστολόγηση των έργων χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ληστρική από όλους Κοστολογήσατε, κ. Υπουργέ, τη χασούρα του Ελληνικού Κράτους. Δεν κοστολογήσατε, όμως, τις ζωές που χάνονται από τις κακοτεχνίες των έργων που έχουν αναλάβει αυτοί οι επιχειρηματίες. Η εξασφαλισμένη τους κερδοφορία επί μηδενικών ιδίων κεφαλαίων, μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως καταλήστευση του δημόσιου πλούτου.. Η υποταγή, λοιπόν, της πολιτικής ηγεσίας στις απαιτήσεις των συγκεκριμένων συμφερόντων δεν εξαντλείται στον πολιτικό χαρακτηρισμό, αλλά επιβεβαιώνεται πλέον με μεθόδους και αποφάσεις πέρα και έξω από κάθε αστική νομική αντίληψη περί δικαίου.

Ο χαρακτηρισμός σαν παράβαση του Κ.Ο.Κ., της άρνησης πληρωμής των διοδίων, σε ανύπαρκτα οδικά δίκτυα ήταν το πρώτο βήμα, αλλά επειδή δεν τους έφτανε αυτό, δυστυχώς, σας παρήγγειλαν και σήμερα ποινικοποιείτε ουσιαστικά μία αστική διαφορά και μάλιστα με διαδικασίες αυτοφώρου. Θα σας επαναλάβω την ερώτηση, κύριε Υπουργέ. Θεωρείτε ποινικό αδίκημα το να μην πληρώσει κάποιος διόδια σε ένα δρόμο, ο οποίος έχει σταματήσει τη διαδικασία της ολοκλήρωσής του εδώ και ένα χρόνο, στον οποίο μπαίνει κανείς και ανά εκατό μέτρα υπάρχει ταμπέλα που του λέει «σε λίγο σκοτώνεσαι»; Δεν μου απαντήσατε χθες σ’ αυτό.

Εγώ δεν ανήκω στο κίνημα «Δεν Πληρώνω», σας δηλώνω, όμως, ότι δεν πληρώνω τα διόδια της Πάτρας, ακριβώς για το λόγο που σας ανέφερα προηγουμένως και θα εξακολουθήσω να μην πληρώνω μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το έργο και να αισθανθώ σαν πολίτης αυτής της χώρας, ο οποίος πληρώνει τις φορολογικές του υποχρεώσεις και το κράτος ανταποκρίνεται σ’αυτές...


Ολόκληρη η παρέμβαση:
http://www.newskosmos.com/details.aspx?id=509762