24 Φεβ 2012

Η αύξηση στα διόδια είχε αποφασιστεί από το 2007!

...όπως και οι υποχρεώσεις των εργολάβων...

που αντί να τονίζονται από τον κ. Μαγκριώτη, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα του κράτους, αυτός μας υπενθυμίζει ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ τα δικαιώματά τους και μας τρομοκρατεί με τις "αποζημιώσεις που μπορούν να ζητήσουν".


Αλήθεια κ. Μαγκριώτη, πότε το Δημόσιο θα ζητήσει τις καταβολές των 132 εκατ. ευρώ πίσω από τους εργολάβους...? Εξάλλου το πιστοποιεί πλέον και η έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος...

-------------------
Ολόκληρο το άρθρο:
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=124117&catid=3

οι υπογραμμίσεις εκ μέρους του μπλογκ


Ήταν ένας από τους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί τότε λέει το υπουργείο Υποδομών.

Όρο των συμβάσεων που είχαν υπογραφεί το 2007 αποτελούσε η αύξηση στα διόδια των αυτοκινητοδρόμων, η οποία έγινε από την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κουσελάς, η από 1.2.2012 μεταβολή της τιμής των διοδίων στους αυτοκινητοδρόμους που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης, προήλθε από την εφαρμογή της ετήσιας τιμαριθμικής προσαρμογής, η οποία αποτελεί έναν από τους όρους των συμβάσεων που υπογράφηκαν το 2007 και κυρώθηκαν με νόμο από τη Βουλή το ίδιο έτος.

 «Πρέπει να τονιστεί ότι η αθέτηση των όρων, των υπόψη συμβάσεων, δίνει τη δυνατότητα στους παραχωρησιούχους να ζητήσουν αποζημιώσεις από το ελληνικό δημόσιο, τις δε αποζημιώσεις αυτές θα κληθούν να πληρώσουν ακριβά όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες φορολογούμενοι», σημειώνει ο υφυπουργός Υποδομών και υπενθυμίζει ότι το υπουργείο, από τις αρχές του 2010, έχει προτείνει τη μείωση των τιμών των διοδίων...