11 Οκτ 2011

Διόδια προς Αγ. Στέφανο και προσπάθειες εκφοβισμού των πολιτών που δεν πληρώνουν διόδια





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
της 11/10/2011



Η πορεία που έχουμε διανύσει όλοι μαζί ενωμένοι, τα δύο προηγούμενα χρόνια, ενάντια στα διόδια στην περιοχή μας, βρίσκεται σε κομβικό σημείο.

Οι περισσότερες παραχωρησιούχες εταιρίες, συμπεριλαμβανομένης και της Νέα Οδός Α.Ε., βρίσκονται στο απόλυτο αδιέξοδο και σε ιδιαίτερα δεινή θέση. Έχει σταματήσει κάθε δραστηριότητα. Δεν εκτελείται κανένα έργο από αυτά που ήταν υποχρεωμένοι να εκτελέσουν και οι μόνοι που «εκτελούνται» είναι οι πολίτες.

Παράλληλα, συνεχίζουν να εισπράττουν τα παράνομα και ληστρικά διόδια. Ετοιμάζουν, μάλιστα, και νέες αυξήσεις, που προβλέπονταν από τη σύμβαση παραχώρησης, οι οποίες είχαν ανασταλεί λόγω των παρεμβάσεών μας και θα οδηγούσαν το διόδιο τέλος αρχικά σε €2.35 και τελικά σε €3.25.  

Ενώ το πολιτικό σύστημα που μας έφερε ως εδώ καταρρέει…

…οι ζωές μας έχουν επικηρυχτεί, και τα κοράκια όπου γης έχουν ορμήσει στο Δημόσιο πλούτο της χώρας, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών κ. Σ. Λαμπρόπουλος, πρώην διευθυντικό στέλεχος της κοινοπραξίας Νέα Οδός Α.Ε., βιάζεται να διασφαλίσει τα έσοδα του πρώην -και πιθανότατα μελλοντικού- εργοδότη του: Ξεκίνησε επαφές με τους δήμους της περιοχής μας, προκειμένου να κάμψει την αντίστασή μας και πρότεινε νέους σταθμούς διοδίων...στον παράδρομο (!) του Αγ. Στεφάνου.

Η απάντηση των δημάρχων ήταν κατηγορηματική: Να φύγουν τα διόδια, καμιά διαπραγμάτευση.

Παράλληλα, διερευνητικά ως προς τις προθέσεις και τη δύναμη μας και με ελπίδα τον εκφοβισμό μας, τους τελευταίους μήνες έχουν στείλει ένα πολύ μικρό αριθμό ειδοποιήσεων πληρωμών. Ο εκφοβισμός δεν πέτυχε. Μας θύμωσε περισσότερο!

Η απάντησή μας, εκτός από τις αίθουσες των δικαστηρίων, θα δοθεί και πάλι στα διόδια:

Για κάθε απειλή σε συμπολίτη μας θα χάνονται πολλαπλάσια κέρδη τους

Η γενική επίθεση στη ζωή μας θα πάρει τέλος στα διόδια. Θα είμαστε εκεί συνεχώς και μέχρι να φύγουν!

Η αδράνειά μας είναι σύμμαχός τους: Κανένας κάτοικος και εργαζόμενος της περιοχής δεν πρέπει να λείπει από αυτόν τον αγώνα. Δεν είναι θέμα μόνο αξιοπρέπειας αλλά και επιβίωσης για όλους μας!


Ραντεβού δυναμικά στα διόδια!

Δεν πληρώνουμε ούτε λεπτό στα διόδια της απάτης

Καθημερινά περνάμε ελεύθερα ανοίγοντας τις μπάρες!


Παρακολουθείτε και διαδίδετε στους συμπολίτες μας τα μηνύματα της Συντονιστικής Επιτροπής, τις ανακοινώσεις των κινητοποιήσεων και όλες τις τελευταίες σχετικές εξελίξεις στο μπλογκ μας:


Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ