22 Ιουλ 2011

Συνεχίζουν οι ταξιτζήδες στα διόδια

Για 5η μέρα συνεχίζεται η απεργία των οδηγών ταξί

Δεν πτοούνται οι οδηγοί ταξί. Για 5η συνεχόμενη μέρα και παρά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, που έδωσε εντολή ακόμα και για συλλήψεις, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές συνεχίζουν τους αιφνιδιαστικούς αποκλεισμούς.

Σήμερα σήκωσαν για ακόμα μια φορά τις μπάρες στα διόδια της Ελευσίνας, ενώ το ίδιο συνέβη και στην Αττική Οδό στην έξοδο Κύμης, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να διέρχονται ελεύθερα από το σημείο.

Ελεύθερη σήμερα, θα είναι η διέλευση και από τα διόδια Αφιδνών, Ζευγολατιού και Μαλγάρων, τα οποία οι ιδιοκτήτες ταξί σκέφτονται να κρατήσουν όλη μέρα ανοιχτά.

Τα Τέμπη αποφάσισαν να μην τα κλείσουν. Ωστόσο σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια του Πυργετού και του Μακρυχωρίου, καθώς στόχος τους είναι να μείνουν όλη μέρα ανοιχτά τα διόδια, κατά μήκος της Ε.Ο Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, προς το παρόν οι οδηγοί ταξί έχουν αποκλείσει δημόσιους οργανισμούς. Στην Κρήτη, οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν αποκλείσει τις εισόδους στις εφορίες της Σητείας, της Ιεράπετρας και των Χανίων.

Στον Πύργο τώρα σύμφωνα με το dete, οι αυτοκινητιστές απέκλεισαν την εθνική οδό Πύργου-Πατρών, στο ύψος του κόμβου Λαστέϊκων, από τις 9-11 το πρωί,με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από παρακαμπτήριους.

Στην Κέρκυρα, κατέλαβαν τα εκδοτήρια εισιτηρίων στο Αχίλλειο και στο Παλαιό Φρούριο ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί της Χαλκιδικής έκαναν πορεία με τα ταξί τους μέσα στον Πολύγυρο και επισκέφθηκαν τα γραφεία των βουλευτών του νομού, όπου επέδωσαν ψήφισμα.

Στην Ζάκυνθο πάλι, οι ιδιοκτήτες ταξί του νησιού πραγματοποίησαν δίωρη κατάληψη στο Βυζαντινό Μουσείο, αφήνοντας τους επισκέπτες να εισέρχονται δωρεάν.

Παράλληλα, δηλώνουν ότι θα κρατήσουν ανοιχτές τις μπάρες όλη τη μέρα στη γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίο