10 Ιουλ 2011

Συγκέντρωση στο Σπαθοβούνι την Κυριακή 10/7 στις 18.30 ενάντια στα διόδια

Να παραμείνουν ανοιχτοί και χωρίς διόδια οι παράδρομοι στο Σπαθοβούνι!

Η κοινοπραξία ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. επέλεξε μέσα στον ορυμαγδό των κυβερνητικών αντικοινωνικών μέτρων να προβεί στην αλλαγή των παραδρόμων στο Σπαθοβούνι υποχρεώνοντας πλέον τους οδηγούς να πληρώνουν το πανάκριβο χαράτσι των διοδίων.
 
Είναι γνωστό ότι οι παράδρομοι αυτοί χρησιμοποιούνται ευρέως από τους κατοίκους της γύρω περιοχής (Σπαθοβούνι, Νεμέα, Αγ. Βασίλης, Χιλιομόδι) καθώς και από Αργολιδείς (κάτοικοι, μεταφορείς, παραγωγοί που πάνε σε λαϊκές αγορές, εκδρομείς) που δεν αντέχουν να πληρώνουν τα πανάκριβα διόδια.

Ο δρόμος Κόρινθος – Σπαθοβούνι έχει κατασκευαστεί πάνω από 15 χρόνια από το δημόσιο. Οι όποιες παρεμβάσεις της κοινοπραξίας ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ δεν δικαιολογούν την με το στανιό διέλευσή μας από τους σταθμούς των διοδίων.

Η χιλιομετρική χρέωση 0,12 ευρώ/χιλιόμετρο για τα 20 χιλιόμετρα (Κόρινθος – Σπαθοβούνι) ίσως να είναι και η ακριβότερη στον κόσμο! Πάντως είναι τριπλάσια ακόμα και από την προβλεπόμενη από τη σύμβαση παραχώρησης χιλιομετρική χρέωση που είναι 0,04 ευρώ/χλμ.

Δηλώνουμε πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε το νέο καθεστώς.

Να παραμείνουν ανοιχτοί και χωρίς διόδια οι παράδρομοι στο Σπαθοβούνι που οδηγούν στην παλαιά Εθνική Οδό και να βελτιωθεί η άθλια κατάσταση του οδοστρώματος που μόνο τυχαία δεν είναι.

Ζητάμε δρόμους ανοιχτούς, χωρίς διόδια.

Να καταργηθεί η αποικιακή σύμβαση παραχώρησης. Να φύγει η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. Να φύγουν τα διόδια. Δημόσιος φορέας οδοποιίας με κοινωνικό έλεγχο.

Να ξεσηκωθούμε πριν βάλουν διόδια και στα σπίτια μας.

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ – ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 




Ραντεβού για τους Αργολιδείς 
17.50 στο δημαρχείο Άργους!