23 Ιουν 2011

"Επιχειρούν να δυσφημήσουν το κίνημά μας"

Πηγή: Εφημερίδα "Αυγή"

Για μεθοδευμένη επιχείρηση δυσφήμησης του κινήματος "Δεν πληρώνω" καταγγέλλουν τη Νέα Οδό Α.Ε. οι επιτροπές αγώνα "Δεν πληρώνω" μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία σχετικά με τον καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό υπαλλήλου των διοδίων από μέλη του κινήματος.

 Το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιουνίου 2011, μέλη του «Δεν πληρώνω» άνοιξαν τα διόδια Αφιδνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σωρεία μηνύσεων που έχει κάνει η Νέα Οδός Α.Ε. σε αγωνιστές του κινήματος, προκειμένου να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων. Σύμφωνα με τις επιτροπές, "η πολυεθνική εταιρεία επιστράτευσε μία χαμηλόμισθη υπάλληλο να τους κάνει τη βρόμικη δουλειά, προκειμένου να δυσφημήσει το κίνημα μας. Συγκεκριμένα, η υπάλληλος επιτέθηκε με βιαιότητα λεκτική και σωματική, σε συναγωνιστή ο οποίος ευγενικά της ζήτησε να μην εισπράττει διόδια κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης. Αφού τον εξύβρισε, ακολούθως τον χτύπησε με αποτέλεσμα ο συναγωνιστής μας Γιάννης Ζώης να υποστεί: κακώσεις κεφαλής και αυχένα, ευαισθησία αριστερά παρασπονδυλικά στην περιοχή του τραπεζοειδούς, οίδημα υπερόφρυας χώρας δεξιά, εκδορές χειλέων και ευθειασμό της αυχενικής μοίρας σπονδυλικής στήλης, σύμφωνα και με τη διάγνωση των νοσοκομειακών γιατρών του ΚΑΤ".

Οι Επιτροπές επισημαίνουν μάλιστα ότι "πάγια θέση του κινήματός μας, είναι ότι δεν έχει τίποτα να χωρίσει με τους υπαλλήλους των διοδίων, οι οποίοι δουλεύουν για το μεροκάματο κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίες, μέσα στο καρκινογόνο καυσαέριο και με απαράδεκτες συμβάσεις σκλαβιάς. Έτσι ουδέποτε, δύο χρόνια τώρα που το κίνημα βρίσκεται διαρκώς στους δρόμους, έχει σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο με εργαζόμενο των διοδίων".