15 Μαΐ 2011

Ο Γιάννης Καυκάς και χιλιάδες άλλοι Γιάννηδες...

Σταθερή και ελεγχόμενη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Γιάννη Καυκά, 31 χρόνων, τραυματία κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, στη ΜΕΘ του οποίου νοσηλεύεται.
........................................

Ποιος είναι ο Γιάννης Καυκάς:
Πτυχιούχος Ψυχολογίας, πρώην αθλητής του μπάσκετ, με χόμπι την φωτογραφία και καταγωγή από τους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, είναι ο 31χρονος Γιάννης Καυκάς, που φέρεται ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς των ΜΑΤ και νοσηλεύεται στην εντατική του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.
Ο πατέρας του 31χρονου είναι ιδιοκτήτης κυλικείου σε κεντρικό κινηματογράφο της Αθήνας. Πριν από περίπου 32χρόνια έφυγε από τους Γαργαλιάνους -όπου εργαζόταν ως αγρότης- για να βρει καλύτερη τύχη στην Αθήνα. Μαζί του ήλθε στην πρωτεύουσα και η σύζυγός του, με την οποία μόλις είχαν παντρευτεί στην μεσσηνιακή πόλη.
Στενός συγγενής της οικογένειας, είναι στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή των Γαργαλιάνων, που και αυτός περνά στιγμές αγωνίας στο Γενικό Κρατικό Νικαίας.
Ο Γιάννης Καυκάς σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης και φέρεται να έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Παλιότερα ήταν αθλητής του μπάσκετ. Χόμπι του έχει την φωτογραφία και μάλιστα στο διαδίκτυο στο blog http://diffusedlight.blogspot.com
είναι καταχωρημένες φωτογραφίες του που απεικονίζουν στιγμές της καθημερινότητας.
Οπως λένε φίλοι του, ήδη ετοιμαζόταν να μεταβεί στο Λονδίνο για να κάνει περαιτέρω σπουδές στο συγκεκριμένο αντικείμενο που υπεραγαπούσε. Ο Γιάννης μένει μαζί με τον μικρότερο αδελφό του στο σπίτι της οικογένειας στα Μελίσσια. Φίλοι και συγγενείς του τον χαρακτηρίζουν «ευγενικό παιδί χαμηλών τόνων που του αρέσει ιδιαίτερα να ασχολείται με την φωτογραφία αλλά και τον κινηματογράφο».
tovima.gr
ΑΠΟ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΥ blog:
Ο Γιάννης Καυκάς και χιλιάδες άλλοι Γιάννηδες όταν κατεβαίνουν στους δρόμους δεν κατεβαίνουν μόνο για τον εαυτόν τους αλλά και για όλους τους κυρ-Παντελήδες της Πατρίδας μας, αυτούς τους έντρομους, άβολους και φασουλήδες…