20 Απρ 2011

Θολό το τοπίο για φθηνότερα διόδια πριν από το Πάσχα

Από "Τα Νέα". Οι υπογράμμιση εκ μέρους του μπλογκ.

Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με τις μειώσεις στις τιμές των διοδίων πριν από το Πάσχα, όπως είχε προαναγγείλει το υπουργείο Υποδομών.
Έξι ημέρες μετά την ανακοίνωση της πρότασης της κυβέρνησης προς τους κατασκευαστές και τις τράπεζες, με την οποία προβλέπεται μεταξύ άλλων μείωση των διοδίων από 25-30% στα κατασκευασμένα τμήματα για τρία χρόνια, η πρόταση δεν έχει ακόμη κατατεθεί γραπτώς προς τους κατασκευαστές προκειμένου να απαντήσουν αν δέχονται ή όχι τις μειώσεις των διοδίων.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η πρόταση αναμένεται να αποσταλεί σήμερα, Μ.Τετάρτη και σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών «η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός πως πρόκειται για ένα σύνθετο κείμενο που θα μπει στο κόσκινο των τραπεζών και της ΕΕ».

Αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατεί είναι οι οδηγοί να πληρώσουν ακριβότερα διόδια σε σχέση με περσι.

Κύκλοι των κατασκευαστών θεωρούν θετική την πρόταση λέγοντας ότι δεν έχουν πρόβλημα στη μείωση των διοδίων αν αναλάβει το βάρος το Δημόσιο. Θεωρούν, ωστόσο, ότι η όποια καθυστέρηση λειτουργεί σε βάρος των έργων, αφού οι τράπεζες έχουν σταματήσει τη χρηματοδότηση.

Από το υπουργείο, πάντως, έχουν βάλει στόχο μέχρι τα τέλη του μήνα να έχουν καταλήξει σε συμφωνία με τους παραχωρησιούχους, η οποία θα επισφραγιστεί με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.