23 Απρ 2011

Πρόσθετα διόδια στη Λεπτοκαρυά

Κλείνουν πάλι τα Τέμπη στις 27 και 28 Απρίλη

Πηγή: "Ριζοσπάστης" 
Ενώ υποτίθεται ότι αναμένονται κάποιες μικρές έστω μειώσεις - κοροϊδία στην τιμή των διοδίων, ύστερα από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης με τις οποίες προσφέρει πρόσθετες εξασφαλίσεις και εγγυήσεις κερδοφορίας προς τους ιδιωτικούς ομίλους, η κοινοπραξία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ανακοίνωσε χτες προκλητικά ότι θέτει σε λειτουργία ένα νέο σταθμό πλευρικών διοδίων που θα λειτουργεί στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, υποχρεώνοντας τους κατοίκους να πληρώνουν πανάκριβα χαράτσια, ακόμη και για τοπικές μετακινήσεις!

Στο σταθμό αυτό, ειδικότερα, που θα αρχίσει να λειτουργεί από τις 9 το βράδυ της Πέμπτης 28 Απρίλη, οι οδηγοί θα πληρώνουν: 2,10 ευρώ για τα δίκυκλα, 2,90 ευρώ για τα ΙΧ, 7,30 ευρώ για τα φορτηγά και λεωφορεία με 2 και 3 άξονες και 10,30 ευρώ για φορτηγά με 4 και πάνω άξονες.

Στο μεταξύ, κλειστή θα είναι στις 27 και 28 Απρίλη (από τις 6 το πρωί της Τετάρτης, μέχρι τις 9 το βράδυ της Πέμπτης), η Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας στο ύψος των Τεμπών, λόγω πρόσθετων εργασιών (εκβραχισμοί) που θα γίνουν σε σημεία της κοιλάδας. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύσουν σ' αυτή τη χρονική διάρκεια, καθώς και οι παρακαμπτήριες διαδρομές, θα ανακοινωθούν από την Αστυνομία, ενώ κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας οι οδηγοί δεν θα πληρώνουν διόδια στους μετωπικούς σταθμούς Μακρυχωρίου και Πυργετού και στους πλευρικούς Γυρτώνης και Μακρυχωρίου. Για περισσότερες πληροφορίες οι οδηγοί μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» - τηλ. 2410 741440 - καθώς και στην ιστοσελίδα www.aegeanmotorway.gr.