11 Απρ 2011

Κίνηση Τρικάλων κατά των Διοδίων – Δεν Πληρώνω - Δελτίο Τύπου της 11/4/2011




Ο κ. Μαγκούφης όμηρος της πολιτικής του

Για το ΄΄επεισόδιο΄΄ με τον βουλευτή μας κ. Χρ. Μαγκούφη στα διόδια των Θερμοπυλών το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ενημερωθήκαμε αυτοστιγμεί, ενώ η Κίνηση μας εκείνη την ώρα βρισκόταν σε δημόσια συνεδρίασή της στα Τρίκαλα. Παρά την αγανάκτησή μας, επιφυλαχτήκαμε να εκδώσουμε αμέσως ανακοίνωση, θέλοντας να έχουμε πληρέστερη ενημέρωση.

Έχοντας υπόψη πλέον και τη δήλωση του ίδιου του βουλευτή και ανταποκρινόμενοι και στην έκκλησή του για «κάθε γόνιμο και δημοκρατικό διάλογο», τονίζουμε:

Το βράδυ της Πέμπτης ο σταθμός διοδίων των Θερμοπυλών τελούσε σε κατάληψη απ’ το Κίνημα Δεν Πληρώνω και ήταν κλειστός, μ’ αποτέλεσμα τα διερχόμενα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα. Ο διερχόμενος κ. Μαγκούφης, μη σεβόμενος τη λαϊκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία, σταμάτησε το αυτοκίνητό του και απαίτησε ν’ ανοίξει ο σταθμός για να πληρώσει!

Η πράξη του αυτή (κάτι που δεν θα διανοούνταν να το επιχειρήσουν ούτε οι άνθρωποι της εταιρείας) ήταν αφ’εαυτής ‘ύβρις’ και πρόκληση προς τους συγκεντρωμένους πολίτες που διαμαρτύρονταν ειρηνικά ενάντια στο χαράτσι των διοδίων και ζητούσαν ελεύθερους δρόμους για όλους. Έχουμε λάβει μέρος σε δεκάδες καταλήψεις και ανοίγματα σταθμών διοδίων και το μόνο που εισπράτταμε πάντα απ’τους διερχόμενους οδηγούς ήταν οι επιδοκιμασίες, οι επευθυμίες και τα κορναρίσματα όλων!

Γι’αυτό, το περιστατικό με τον κ. Μαγκούφη μας είναι πρωτάκουστο! «Εκπρόσωπος του λαού» πάει κόντρα στην κινητοποίησή του – ερχόμενος μάλιστα στα χέρια με διαδηλώτρια (την έπιασε απ’τον λαιμό, όπως καταγγέλθηκε) – και προκαλεί επεισόδιο χάριν της πληρωμής του χαρατσίου στις πολυεθνικές, μ’αποτέλεσμα να επέμβει και η Αστυνομία! (την κάλεσε ο κ. Μαγκούφης;).

Στην παραπάνω δήλωσή του ο κ. Μαγκούφης μιλά για το «αναφαίρετο δικαίωμά μου να πληρώνω ως νοματαγής πολίτης το αντίτιμο των διοδίων και δεν εκχωρώ σε κανέναν την άρση αυτού του δικαιώματός μου». Ο θερμός ζήλος του Τρικαλινού βουλευτή για το χαράτσι που εισπράττουν ληστρικά οι κατασκευαστικές εταιρείες εκπλήσσει και σοκάρει όσους δεν γνωρίζουν όλη την αλήθεια.
Ο κ. Μαγκούφης δηλώνει «νομοταγής πολίτης» για «το αντίτιμο των διοδίων» στον δικό του νόμο, δηλαδή το νόμο που τον περασμένο Φλεβάρη εισηγήθηκε στην Βουλή ο ίδιος καθ’υπόδειξη των κοινοπραξιών και στη συνέχεια ψηφίστηκε απ’τον ίδιο, τους 155 συναδέλφους του του ΠΑΣΟΚ και τους 4 βουλευτές της Ντόρας.

Πρόκειται για το περιβόητο νομοθετικό τερατούργημα Ρέππα – Μαγκούφη, που καθιερώνει τη μη καταβολή «αντιτίμου» ως... «τροχαία παράβαση» (!!) και την εντάσσει στον Κ.Ο.Κ. ως αδίκημα με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ. Τη μια μέρα το ζήτησαν με συνέντευξη τύπου οι εταιρείες και οι νομικοί τους σύμβουλοι και την επομένη το υιοθέτησε ο κ. Ρέππας. Ο κ. Μαγκούφης ανέλαβε πρόθυμα τον άχαρο ρόλο του εισηγητή του στην Βουλή.

Πρώτη σ’ όλη την Ελλάδα η Κίνηση Τρικάλων χαρακτήρισε την ντροπολογία Ρέππα – Μαγκούφη ως «σύλληψη άρρωστων νομικών εγκεφάλων» (μα τι σχέση μπορεί να έχει η μη καταβολή του χαρατσίου των διοδίων με την... οδική ασφάλεια και κυκλοφορία;!) και τους πολιτικούς μας ως «μαριονέτες» του μεγάλου κεφαλαίου.

Λέτε, τον κ. Μαγκούφη – που θα μείνει στην ιστορία μαζί με τον κ. Ρέππα – «ενδόμυχα η Αλήθεια και οι Ερινύες (να τον) καίνε», όπως λέει στην παραπάνω δήλωσή του; Γι’ αυτό ο κ. Μαγκούφης γυρίζει όπως ο εγκληματίας στον τόπο του εγκλήματος;

Η Κίνησή μας, που διαθέτει πλειάδα μελών σε όλους τους Δήμους του Νομού και η δράση της επιδοκιμάζεται απο χιλιάδες Τρικαλινούς πολίτες και επαγγελματίες οδηγούς (ανάμεσά τους και παλιοί ψηφοφόροι του κ. Μαγκούφη), προειδοποιεί και τονίζει:

ΚΥΡΙΕ ΜΑΓΚΟΥΦΗ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

ΠΟΤΕ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!

ΣΤΟΠ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ!


ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ