13 Μαρ 2011

Ψήφισμα του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτρω΄ν Αγώνα κατά των Διοδίων, για τους εργαζόμενους στα έργα οδοποιίας

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των έργων οδοποιίας

ΨΗΦΙΣΜΑ αλληλεγγύης στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στα ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

13/3/2011

Η κυβέρνηση και οι κατασκευαστικές εταιρίες απειλούν ότι θα σταματήσουν τα έργα, επειδή οι οδηγοί αρνούνται να πληρώσουν διόδια. Έτσι, υποστηρίζουν, θα μείνουν χωρίς εργασία 45.000 εργαζόμενοι και το εθνικό δίκτυο θα μείνει ατελείωτο. Το υπάρχον εθνικό δίκτυο όμως, φτιάχτηκε χωρίς αυτούς, από το κράτος και με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Αν οι κυβερνήσεις μας δεν υπερδιπλασίαζαν το κόστος των δημοσίων έργων για να μεγεθύνουν τα κέρδη των κατασκευαστικών κοινοπραξιών, σήμερα θα είχαμε και διπλάσιους και καλύτερους δρόμους και θα είχαμε αποφύγει κι ένα κομμάτι τους επαχθούς χρέους.

Η λύση στο πρόβλημα της επέκτασης των οδικών δικτύων δεν βρίσκεται στην ιδιωτικοποίηση και στο ξεπούλημα των εθνικών μας οδών ούτε στη χρηματοδότηση των έργων από τα διόδια. Η λύση βρίσκεται στη δημιουργία ενιαίου φορέα οδοποιίας με ανοιχτό κοινωνικό έλεγχο. Έτσι μόνο μπορούν να φτιαχτούν καλοί, ασφαλείς και φτηνοί δρόμοι, έτσι θα διασφαλιστούν και θα αυξηθούν  οι θέσεις εργασίας. Έτσι θα σταματήσουν τα υπερκέρδη των εθνικών και διεθνών κατασκευαστικών ομίλων να τροφοδοτούν το επαχθές εθνικό χρέος και να φορτώνονται στις πλάτες του λαού.

Οι τράπεζες, που έπνιξαν τον κόσμο στα χρέη και στηρίχτηκαν με πολλά δις από τις κυβερνήσεις, σταματάνε την χρηματοδότηση γιατί θεωρούν τα έργα επισφαλή με αποτέλεσμα  οι εργαζόμενοι που δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες να εκβιάζονται και να απολύονται καθημερινά.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ