21 Μαρ 2011

Ογκώδης Αυτοκινητοπομπή στα Διόδια Αφιδνών: Ηχηρή Απάντηση στην προσπαθεια καταστολής του Κινήματος ενάντια στα Διόδια

Η χθεσινή (20/3/11) αυτοκινητοπομπή από τα διόδια Αφιδνών, που Διοργανώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια και το Δήμο Ωρωπού, ήταν χωρίς αμφιβολία η μεγαλύτερη που έχει γίνει ως σήμερα για αυτό το σκοπό.

Οι φωτογραφίες και το video μιλούν από μόνα τους! 

 








Τρεις πομπές αυτοκινήτων, από Ωρωπό, Αφίδνες και Καπανδρίτι, ενώθηκαν όλες σε μία στη γέφυρα της Εθνικής Οδού στις Αφίδνες, η οποία και πέρασε τα Διόδια Αφιδνών, έκανε αναστροφή στον κόμβο Κρυονερίου μία φορά (για τεχνικούς λόγους, εξάλλου, δεν ήταν εύκολο να επαναληφθεί ο κύκλος, λόγω του όγκου των αυτοκινήτων!) και ξαναπερνώντας από τα διόδια, σταμάτησε μετά από αυτά.


Στη συνέχεια, οι πολίτες άνοιξαν για περισσότερο από 1 ώρα (μέχρι την έναρξη δυνατής βροχής) τα διόδια, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς. Τέλος, σημειώνουμε την πολύ θετική ανταπόκριση των οδηγών, που έβλεπαν ότι το κίνημα ενάντια στα διόδια δεν καταστέλλεται με άδικους νόμους και αντισυνταγματικές τροποποιήσεις, αλλά βρίσκεται δυναμικά στους δρόμους για την καθημερινή διεκδήκηση του δίκαιου των αιτημάτων του, και μέσω της κατάργησης των διοδίων στην πράξη.

Είμαστε πολλοί και θα σας το δείχνουμε κάθε μέρα!