9 Μαρ 2011

Κίνηση Τρικάλων κατά των Διοδίων - Όλοι την Κυριακή 13/03 στα Τρίκαλα

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΡΕΠΠΑ

   Άνθρακες ο θησαυρός! Ανεφάρμοστος και άχρηστος για την κυβέρνηση αποδεικνύεται ο πολυσυζητημένος νόμος Ρέππα για διόδια. Κάθε μέρα που περνάει αχρηστεύεται και μένει στα χαρτιά από όλο και περισσότερους οδηγούς. Σιγά-σιγά μετατρέπεται σε αληθινό μπούμερανγκ για τους ανόσιους εμπνευστές του!
   Ας τα πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Η Κίνηση Τρικάλων κατά των Διοδίων  απ’ την πρώτη στιγμή χαρακτήρισε την τροπολογία Ρέππα σαν προϊόν άρρωστων νομικών εγκεφάλων και μιας κυβέρνησης δουλικά υποταγμένης στις κατασκευαστικές εταιρείες, μια τροπολογία που ήταν καταδικασμένη ν’ αποτύχει και να μην εφαρμοστεί.
   Η καθιέρωση ως παράβασης του ΚΟΚ με πρόστιμο  της άρνησης πληρωμής διοδίων, δηλαδή η μη πληρωμή διοδίων στο ιδιωτικό κεφάλαιο να γίνει …τροχαία παράβαση!!! (μα τι σχέση μπορεί να έχει με την οδική ασφάλεια και κυκλοφορία;) ήταν ιδέα  των ίδιων των κοινοπραξιών. Τη μια μέρα οι εταιρείες με τους νομικούς τους συμβούλους προτείνουν σε συνέντευξη τύπου την τερατώδη νομική τους σύλληψη και τη μεθεπομένη η κυβέρνηση (μαζί με τους βουλευτές της Ντόρας) τη μετατρέπει σε νόμο του Κράτους! Απροκάλυπτα, το κεφάλαιο προτείνει και το ΄΄πολιτικό προσωπικό΄΄ (όρο που χρησιμοποιούν οι ίδιοι οι κεφαλαιοκράτες!) ψηφίζει!
   Εδώ δεν πρόκειται απλώς για ΄΄διαπλοκή΄΄. Πρόκειται για πολιτικούς – μαριονέτες στα χέρια του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον για μας τους Τρικαλινούς είναι το γεγονός ότι τούτο τον περιβόητο «νόμο Ρέππα» (όπως θα μείνει στην ιστορία) τον εισηγήθηκε στη Βουλή ο δικός μας κ. Μαγκούφης! Πρόκειται για νόμο άνομο, αντισυνταγματικό και αντιλαϊκό! Τέτοιους νόμους (πέρα απ’ την ακύρωσή τους στα δικαστήρια της χώρας) ο λαός έχει το ηθικό, νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα να τους καταργεί στην πράξη. Κι αυτό γίνεται τώρα με τον νόμο Ρέππα. Ο λαός τον καταργεί κάθε μέρα στην πράξη.

Τι κάνουμε
   ΝΟΜΙΜΑ δηλώνουμε στον υπάλληλο των διοδίων πως «ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ», δίνοντας τον αριθμό του αυτοκινήτου. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και ν’ ανοίξουν την μπάρα. Αν δεν ανοίξουν την μπάρα σε 10-15 δευτερόλεπτα και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τροχαία ανοίγουμε μόνοι μας την μπάρα και συνεχίζουμε την πορεία μας. Αυτό είναι όλο κι όλο. Αυτή είναι η συνήθης περίπτωση. Δηλαδή ουσιαστικά κάνουμε το ίδιο μ’ αυτό που κάνουμε μέχρι σήμερα ένα εκατομμύριο άνθρωποι που δεν πληρώνουμε διόδια.
   ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Εάν καθυστερούν να μας ανοίξουν την μπάρα και υπάρχει τροχαία, τότε ζητάμε τη συνδρομή του αστυνομικού, ώστε να κοπεί πιστωτικό και ν’ ανοίξει η μπάρα. Εάν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, πρώτα γράφουμε: «ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ» και μετά το υπογράφουμε. Παίρνουμε την πιστωτική απόδειξη και συνεχίζουμε το ταξίδι μας. Πρόστιμο απ’ την Τροχαία δεν επιβάλλεται. Αν όμως ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή η μπάρα δεν ανοίγει (πράγμα απίθανο) ή δεν μας εκδίδουν πιστωτική απόδειξη καλούμε το ΄΄100΄΄ και ζητάμε να συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στο Δικαστήριο με την αυτόφωρη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση. Επίσης για διάπραξη του φορολογικού αδικήματος της άρνησης εκδόσεως φορολογικού στοιχείου, στην περίπτωση που αρνούνται να εκδώσουν την παραπάνω απόδειξη επί πιστώσει, ως και για διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης.
   Όλη η νομιμότητα είναι μαζί μας και είναι απολύτως νόμιμο, χωρίς κανείς να μπορεί να σ’ εμποδίσει, να περάσεις τα διόδια και να συνεχίσεις το ταξίδι σου στους εθνικούς μας δρόμους, εάν δηλώσεις ότι αδυνατείς να πληρώσεις το ΄΄αντίτιμο΄΄ των διοδίων. Η τροχαία δεν έχει το δικαίωμα να σου επιβάλει το πρόστιμο των 200€ για ΄΄τροχαία παράβαση΄΄.
   Έτσι ο νόμος Ρέππα καταργείται στην πράξη, με απολύτως νόμιμο τρόπο. Εδώ και τώρα μπορεί να καταστεί ανεφάρμοστος απ’ όλους μας. Και να μείνει η ντροπή και η καταισχύνη σ’ αυτούς που τον ψήφισαν! Εδώ και τώρα μπορούμε να τον κάνουμε μπούμερανγκ εναντίον τους!
    Τονίζουμε ενημερωτικά: Πρόστιμο μπορεί να επιβάλει μόνο ο τροχονόμος και μάλιστα όταν διαπιστώσει την παράβαση «αυτοπροσώπως», δηλ. να σε δει ο ίδιος να μην πληρώνεις. Αν ζητήσεις πιστωτική απόδειξη, όπως είπαμε παραπάνω, δεν έχει το δικαίωμα ο τροχονόμος να επιβάλει το πρόστιμο. Ούτε μπορεί να επιβάλει το πρόστιμο αργότερα με βάση μάρτυρες ή τις κάμερες (που βέβαια είναι και παράνομες). Ούτε βέβαια μπορεί να σου επιβάλει το πρόστιμο του ΚΟΚ η ΄΄παραχωρησιούχος΄΄ εταιρεία.
   Η κυβέρνηση με τον  Ρέππα να σηκώνει απειλητικά το δάκτυλο στον λαό (!) και οι χρυσοκάνθαροι παπαγάλοι των μεγάλων αθηναϊκών ΜΜΕ, ιδιοκτησίας των ίδιων των μεγαλοεργολάβων, πόνταραν στον φόβο και την τρομοκράτηση των Ελλήνων οδηγών με τα ΄΄διακοσάρια΄΄ των προστίμων για ανύπαρκτη τροχαία παράβαση. Με το ψέμα, την παραπλάνηση, τη συσκότιση και τον ψυχολογικό πόλεμο προσπαθούν να μας κάμψουν και να μας υποτάξουν. Τώρα όμως τους πιάσαμε στα πράσα και τους αποκαλύψαμε γυμνούς!
   Επειδή η αλήθεια και η γνώση είναι δύναμη, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ!
   Συγκεντρωνόμαστε και λαβαίνουμε μέρος όλοι στη  Δ΄ Πανελλαδική Συνέλευση των Κινημάτων ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ απ’ όλη τη χώρα, που θα γίνει την Κυριακή 13 Μάρτη και ώρα 12 το μεσημέρι στο «Φρούριο» στα Τρίκαλα.
  
ΚΙΝΗΜΑ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ