5 Φεβ 2011

Ανεβάζουν και πάλι τις μπάρες των διοδίων


Δεν κατεβάζουν το κεφάλι οι κινήσεις πολιτών και ξανανοίγουν για δεύτερη φορά από τις αρχές του χρόνου τις μπάρες σε όλη την Ελλάδα αύριο στις τρεις το μεσημέρι.

Το κίνημα του «Δεν πληρώνω» θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα σε 13 σταθμούς διοδίων, ενώ ραντεβού έχει δώσει και στους 8 σταθμούς της Αττικής Οδού, αψηφώντας τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης που θα επιβάλει κυρώσεις στους ανυπάκουους οδηγούς.

Αυτή τη φορά το ρεύμα των πολιτών αναμένεται να είναι ακόμη πιο σφοδρό, ως αντίδραση απέναντι στην απόφαση της πολιτείας να χορηγήσει τα στοιχεία όσων οδηγών δεν πληρώνουν αλλά και των ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν σε εννέα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Κατοίκων ΒΑ Αττικής, μετά από μηνύσεις της κοινοπραξίας Νέα Οδός. Η εταιρεία έχει αναλάβει τον εκσυγχρονισμό και τη συντήρηση στο τμήμα της Εθνικής Οδού από Μεταμόρφωση Αττικής έως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους κατοίκους της ΒΑ Αττικής είναι συκοφαντική δυσφήμηση, φθορά ξένης περιουσίας, παρακώλυση συγκοινωνιών και παράνομη βία, για τις μαζικές συγκεντρώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στα διόδια Αφιδνών πριν από περίπου ένα χρόνο.

«Επιχειρείται μία δίωξη φρονηματική και προσχηματική με αποκλειστικό σκοπό τον εκφοβισμό των πολιτών» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι φορείς της ΒΑ Αττικής και προσθέτουν ότι «από το μέχρι τώρα ιστορικό της υπόθεσης, ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων συντρέχουν όχι σε βάρος μας, αλλά σε βάρος της» αναφερόμενοι στις πολεοδομικές παραβάσεις που έχει στο ενεργητικό της η εταιρεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νέα Οδός απέστειλε πρόσφατα και νέο εξώδικο στο υπουργείο Υποδομών, με το οποίο ζητά την προσκόμιση προσωπικών στοιχείων οδηγών που πέρασαν από τα διόδια της παλαιάς εθνικής οδού χωρίς να πληρώσουν.

«Υπήρξαν κάποια νομικά κενά στην απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που έχουν ξεπεραστεί και από τη Δευτέρα δίνουμε εντολή να χορηγούνται τα στοιχεία στις εταιρείες» αναφέρει πηγή του υπουργείου Υποδομών.