18 Φεβ 2011

Νέα πανελλαδική κινητοποίηση του κινήματος κατά των διοδίων την Κυριακή

Πηγή: "Αυγή"

Σε νέα πανελλαδική κινητοποίηση προχωρεί την Κυριακή το μεσημέρι το κίνημα κατά των διοδίων αντιδρώντας στην τροπολογία Ρέππα, που μετατρέπει τη μη καταβολή διοδίων σε παράβαση του ΚΟΚ η οποία επιφέρει πρόστιμο 200 ευρώ.

"Η κυβέρνηση και οι πολιτικοί υπηρέτες των μεγαλοσυμφερόντων και των μεγαλοεργολάβων νομοθετούν και ψηφίζουν την ουσιαστική ποινικοποίηση του κινήματός μας. Το κίνημά μας θα συνεχίσει να αντιστέκεται στην ύπαρξη διοδίων, γιατί πληρώνουμε για δρόμους υφιστάμενους, τους οποίους έχουμε προπληρώσει", τονίζει το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων. Η κινητοποίηση περιλαμβάνει άνοιγμα των διοδίων σε όλο το εθνικό δίκτυο, από την Ξάνθη και την Κάβάλα μέχρι την Μεσσηνία και τα Γιάννενα. Η κινητοποίηση αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις ώρες, μεταξύ 2 το μεσημέρι και 6 το απόγευμα, ενώ θα ανοίξουν τα διόδια της Αττικής Οδού και της Γέφυρας Ρίου-Αντίρριου.

Το Πανελλαδικό Συντονιστικό προσθέτει ακόμα ότι "το κίνημά μας θα συνεχίσει να αποκαλύπτει τους πραγματικούς τζαμπατζήδες, τους megaλοεργολάβους, που εισπράττουν διόδια τόσο για δρόμους που δεν έχουν κατασκευαστεί όσο και για εκείνους τους δρόμους που έχουν ήδη εξοφληθεί (Αττική οδός)" κι επισημαίνει ότι "όταν η αδικία γίνεται νόμος του κράτους, τότε η ανυπακοή σε αυτούς τους νόμους είναι όχι απλώς δικαιολογημένη αλλά και αποτελεί και υποχρέωση των πολιτών".



Διαβουλεύσεις για τοπικό δημοψήφισμα στην Πιερία

Παράλληλα, σε σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα κατά των Διοδίων της Πιερίας αποφασίστηκε η έναρξη διαβουλεύσεων για τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος εντός 6 εβδομάδων, η συμμετοχή στην πανελλαδική κινητοποίηση κατά των διοδίων την Κυριακή, με συμβολική κατάληψη του σταθμού διοδίων της Λεπτοκαρυάς, η διατύπωση αιτήματος για την άμεση κατεδάφιση του ανενεργού σταθμού διοδίων του Αιγινίου κι η δημιουργία διαφημιστικού σποτ για να προβληθεί στην τοπική τηλεόραση με στόχο την ενημέρωση των πολιτών.