16 Φεβ 2011

Κάτοικοι και Φορείς της Βορειοανατολικής Αττικής ανοιξαν και πάλι τα διόδια


Τις μπάρες των διοδίων στο σταθμό Αφιδνών σήκωσαν χτες για περίπου τρεις ώρες, επιτρέποντας για μια ακόμα φορά την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων, κάτοικοι και φορείς της Βορειοανατολικής Αττικής.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα και διήρκεσε μέχρι τις 8 το βράδυ, με τους κατοίκους να στέλνουν και με τη χτεσινή κινητοποίησή τους ξεκάθαρο μήνυμα στη κυβέρνηση, που εκείνη την ώρα μέσω τροπολογίας στο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς προσπαθούσε να ποινικοποιήσει τον αγώνα τους. Διαμήνυσαν ότι δεν πρόκειται παρά το μέτρο αυτό της κυβέρνησης να σταματήσουν τον αγώνα τους ενάντια στα ληστρικά διόδια που επιβάλλουν οι κατασκευαστικές εταιρείες.

Μιλώντας στον «Ρ» ο Τεύκρος Παντελόγλου, μέλος της Επιτροπής Κατοίκων Αγίου Στεφάνου, που συμμετείχε και στη χτεσινή κινητοποίηση επισήμανε: «Την ώρα που η κυβέρνηση ψηφίζει το νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση του αγώνα των κατοίκων της περιοχής ενάντια στα διόδια, εμείς προχωρήσαμε για άλλη μια φορά και σε νέα κινητοποίηση επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια. Στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση ότι αυτός ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα μαζικοποιηθεί ακόμα περισσότερο. Θα δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στις συμβάσεις που παραχωρούν τους δρόμους, που αποτελούν λαϊκή περιουσία, στο μεγάλο κεφάλαιο για να βγάζει υπερκέρδη στις πλάτες του λαού».

Πηγή: 
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6105808&publDate=16/2/2011