26 Φεβ 2011

Έρευνα για την Αττική Οδό

Πηγή: "news247.gr "

Νέα έρευνα για τη σύμβαση ανάμεσα στο Δημόσιο και την "Αττική Οδό" ζήτησε η Εισαγγελία Εφετών, διαφωνώντας με το να μπει η υπόθεση στο αρχείο. Στο μικροσκόπιο οι διελεύσεις των οχημάτων, τα ποσά και ο τρόπος που υπολογίστηκε ο χρόνος εκμετάλλευσης του έργου.

Την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης της σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρείας "Αττική Οδός" ζήτησε η Εισαγγελία Εφετών από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Ο Εισαγγελέας, να σημειωθεί πως έχει διενεργήσει πολύμηνη έρευνα για το ίδιο θέμα.

Η Εισαγγελία Εφετών φαίνεται να διαφωνεί με την άποψη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, που ζήτησε την έγκριση της, προκειμένου να θέσει τη δικογραφία για την εν λόγω σύμβαση στο αρχείο, κρίνοντας ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις για διάπραξη αδικημάτων σε βάρος του Δημοσίου ή στοιχεία για βλαπτικούς όρους στα συμφέροντα του Δημοσίου.

Ο Εισαγγελέας Εφετών, Γ. Χαλιάσος εξέτασε προσωπικά όλα τα στοιχεία και έδωσε εντολή να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα, να εξεταστούν περισσότεροι και νέοι μάρτυρες και να συλλεχθούν επιπλέον στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως την αρχική έρευνα είχε ζητήσει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ο τότε Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.

Η παραγγελία του κ. Σανιδά, στις 2 Ιουνίου 2009, αφορούσε, μεταξύ άλλων, τη διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να εντοπιστεί αν ήταν, ή όχι, βλαπτικοί οι όροι της για τα συμφέροντα του Δημοσίου και έθετε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως τον τρόπο με τον οποίο υπολογίστηκε ο χρόνος εκμετάλλευσης του έργου από την εταιρία και με βάση ποιους συσχετισμούς (π.χ. διελεύσεις αυτοκινήτων κλπ).

Επιπλέον, τις προβλέψεις της σύμβασης στις περιπτώσεις που οι διελεύσεις είναι λιγότερες από τις υπολογισμένες και στις περιπτώσεις, που είναι πολύ περισσότερες. Επίσης, αν έχει καλυφθεί, με βάση τις διελεύσεις αυτοκινήτων, το προς είσπραξη ποσό που έχει προϋπολογιστεί για την εταιρία και επομένως αν θα πρέπει να παραδοθεί στο Δημόσιο η Αττική Οδός άμεσα ή σε ποιο χρόνο.

Τέλος, ζητούσε να εντοπιστεί αν υφίσταται θέμα ζημίας του Δημοσίου από τη χρήση και συνέχιση της εκμετάλλευσης της Αττικής Οδού από την κατασκευάστρια εταιρία.