24 Φεβ 2011

Συγκέντρωση στα διόδια των Μαλγάρων


Με στρατιωτικά οχήματα «Hummer» και με μικρό αριθμό φορτηγών, από αυτά που κατασκευάζονται για τις κυπριακές ένοπλες δυνάμεις, συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι, στα διόδια των Μαλγάρων, εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), χωρίς ωστόσο να παρεμποδίζουν την κίνηση των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών.
Οι εργαζόμενοι, που προτίθενται να παραμείνουν στην περιοχή μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, έχουν σηκώσει τις μπάρες, αφήνοντας τους οδηγούς να διέρχονται ελεύθερα, χωρίς να καταβάλλουν το τίμημα των διοδίων.
Διανέμουν στους διερχόμενους ενημερωτικό υλικό για τα προβλήματα της ΕΛΒΟ, ενώ έχουν αναρτήσει πανό, όπου γράφουν -μεταξύ άλλων- "Η ΕΛΒΟ είναι του λαού, όχι το τσιφλίκι του κάθε υπουργού" και "Η μεγάλη αμυντική βιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας εκπέμπει SOS".
Η ΕΛΒΟ αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, που έχει "παγώσει" ακόμη και τη λειτουργία των γραμμών παραγωγής, ενώ -για πρώτη φορά στην ιστορία της βιομηχανίας- οι εργαζόμενοι δεν έχουν λάβει τους μισθούς τους.