13 Φεβ 2011

Διαμαρτυρία του κινήματος «Δεν Πληρώνω» σε Αφίδνες, Λεπτοκαρυά

Σε νέα διαμαρτυρία και στα διόδια της Λεπτοκαρυάς Πιερίας, προχώρησαν κάτοικοι, φορείς και σύλλογοι του νομού, στο πλαίσιο κινητοποίησης του κινήματος «Δεν πληρώνω».
Ομάδες πολιτών, με πανό, κατέλαβαν τα διόδια από τις 2 το μεσημέρι και σήκωσαν τις μπάρες, προκειμένου να περνούν ελεύθερα τα οχήματα, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της κυβέρνησης που ποινικοποιεί την άρνηση πληρωμής του αντιτίμου των διοδίων.
«Διαμαρτυρόμαστε για όσα ακούστηκαν για τους «τζαμπατζήδες». Μας στερούν το αυτονόητο δικαίωμα να πηγαίνουμε στις δουλειές μας ελεύθερα. Είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώνουμε μεγάλα ποσά για την καθημερινή μας μετακίνηση», δήλωσε υπεύθυνος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας, Ηλίας Τσολακίδης.
Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν απλοί πολίτες, σύλλογοι αυτοκινητιστών, εκπαιδευτικών, δικηγόρων, μηχανικών και επιμελητηρίων κ.α., οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ακόμη και να προχωρήσουν σε κατάληψη διαρκείας.
Στις Αφίδνες, όπου από το πρωί είχαν προχωρήσει σε μπλόκο τα μέλη του Κινήματος «Δεν πληρώνω», η κινητοποίηση έληξε λίγο πριν τις 3 μετά το μεσημέρι.
Σε ανακοίνωσή της το πανελλαδικό συντονιστικό επιτροπών αγώνα κατά των διοδίων καταγγέλλει την «αποκλίνουσα συμπεριφορά της κυβέρνησης» και δηλώνει την απόφασή της να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, από τη μαζική ειρηνική διαμαρτυρία ως την προσφυγή στην ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, μέχρι «την οριστική κατάργηση των ληστρικών συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών στους μεγαλοεργολάβους».
Από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση κατήγγειλε το «καθεστώς ασυδοσίας, που επικρατεί, όταν νταλίκες διεθνών μεταφορών διέρχονται πλέον από τα διόδια χωρίς να πληρώνουν»
www.kathimerini.gr