12 Φεβ 2011

Αγανάκτηση κι οργή για την ποινικοποίηση των αγώνων κατά των διοδίων

"Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η κατάργηση των δημόσιων λειτουργών, η κατάλυση της δημοκρατίας και των θεσμών θα μας βρει αντιμέτωπους" τονίζει το Συντονιστικό Φορέων και Κατοίκων ΒΑ Αττικής Ενάντια στα Διόδια σχετικά με την τροπολογία του υπουργού Μεταφορών Δ. Ρέππα που ποινικοποιεί τη μη πληρωμή διοδίων.
Το Συντονιστικό προσθέτει ότι "όσοι Έλληνες βουλευτές ψηφίσουν τις κατάπτυστες τροπολογίες θα βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους. Ο νόμος σας θα καταργηθεί στην πράξη από τους πολίτες από το πείσμα και τη μαζικότητα του κινήματός μας" και τα στελέχη του δίνουν "ραντεβού στις αίθουσες δικαστηρίων και στους δρόμους", δείχνοντας την πρόθεσή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων, παράλληλα με προσφυγές και νομικό αγώνα.
Ανάμεσα στα στελέχη του κινήματος κατά των διοδίων επικρατεί οργή κι αγανάκτηση για την στάση της κυβέρνησης, αλλά κι αποφασιστικότητα ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης που έχουν ως στόχο την "τρομοκράτηση των πολιτών", όπως τονίζουν. Εκφράζονται αμφιβολίες για το κατά πόσο η ποινικοποίηση της μη καταβολής των διοδίων βοηθά τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τις εταιρείες για τη μείωση του κόστους των διοδίων, ενώ για το θέμα των καρτών ελεύθερων διελεύσεων για τους μόνιμους κατοίκους επισημαίνουν ότι κάτι τέτοιο είχε καθιερωθεί και παλιότερα και στη συνέχεια ανακλήθηκε, ενώ υπογραμμίζουν ότι το κόστος των καρτών θα πρέπει να το επωμιστούν οι εταιρείες κι όχι το κράτος, όπως σχεδιάζεται.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή στα διόδια Αφιδνών
Την Κυριακή στις 11 το πρωί διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια των Αφιδνών από φορείς της περιοχής με επικεφαλής τον δήμο Ωρωπού. Στην σχετική ανακοίνωση οι φορείς του Ωρωπού σημειώνουν ότι "διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ενέργεια του υπουργού Υποδομών και Δημοσίων Έργων κ. Ρέππα να μετατρέψει την Τροχαία σε εισπράκτορα των ιδιωτικών εταιρειών, αντί να δώσει λύσεις για προβλήματα που δημιουργεί η παράνομη λειτουργία των 8 σταθμών διοδίων στην περιοχή μας" και καλούν τους βουλευτές όλων των κομμάτων να μην ψηφίσουν "την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αυτή Τροπολογία".
Κ. Π.

Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/02/2011
πηγή: ΑΥΓΗ