22 Ιαν 2011

Διόδια: Η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο τεσσάρων σημείων για μειώσεις τιμών

Σε μείωση της τιμής των διοδίων προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με σχέδιο τεσσάρων σημείων το οποίο ήδη επεξεργάζεται από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Δ. Ρέππας.
Όπως πληροφορείται το «ΒΗΜΑonline» η επιτροπή που έχει συστήσει ο υπουργός, ειδικά για τα διόδια, προχωρεί σε προσεκτικές κινήσεις ώστε οι όποιες αποφάσεις να μην έρθουν σε αντίθεση με τις συμβατικές υποχρεώσεις που έχει η κυβέρνηση με όσους εκμεταλλεύονταιεμπορικά τα διόδια: «Παραλάβαμε μία κατάσταση στα διόδια άθλια, αλλά σε λίγο καιρό θα αλλάξουν όλα», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών. 
Σύμφωνα με το σχέδιο, η νέα πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στα διόδια θα είναι η παρακάτω: * Μείωση της τιμής σ΄όλα τα διόδια. Πόσο θα μειωθεί η τιμή δεν έχει ακόμα αποφασισθεί, αλλά οι οδηγίες που έδωσε ο υπουργός είναι να υπάρξει μεγαλύτερη μείωση στα υπό κατασκευή διόδια και μικρότερη (λόγω συμβατικών υποχρεώσεων) στα ήδη υπάρχοντα. 
* Καθιέρωση (εκπτωτικής) κάρτας πολλαπλών διαδρομών. 
* Ειδικές ρυθμίσεις για τους κατοίκους των περιοχών όπου λειτουργούν τα διόδια. 
*Καθιέρωση ηλεκτρονικών διοδίων έως το τέλος του Ιουνίου, στα οποία θα λαμβάνεται υπόψη η διαδρομή.Οσο μικρότερη η διαδρομή τόσο λιγότερα θα πληρώνει κανείς.
Πηγή: