26 Ιαν 2011

Αμεση μείωση των διοδίων ζητεί το Επιμελητήριο Αρκαδίας


Με επιστολή του στην εταιρεία «ΜΟΡΕΑΣ» το Επιμελητήριο Αρκαδίας ζητεί να αναθεωρήσει και να προχωρήσει σε γενναίες μειώσεις του κόστους των διοδίων, προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ακολουθεί η επιστολή:

 
«Αξιότιμοι κύριοι,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη νέα αύξηση στις τιμές των διοδίων της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, στην οποία προχωρήσατε, παρά την οργή και αγανάκτηση που εκφράζεται ήδη από μεγάλη μερίδα πολιτών και επαγγελματιών. Η νέα αύξηση εντείνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε όλους τους μετακινούμενους στο Εθνικό δίκτυο.

Ειδικά, όσον αφορά την Εθνική Αθηνών – Κορίνθου - Τρίπολης, η οποία βρισκόταν επί μακρό διάστημα υπό κατασκευή και δεν τηρούσε φυσικά τις προδιαγραφές εθνικής οδού, και ακόμα και σήμερα υπάρχουν τμήματά της, τα οποία δεν έχουν παραδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία. Πώς απαιτείτε λοιπόν από τα διερχόμενα οχήματα να πληρώνουν διόδια για ένα δρόμο που δεν πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές και ποιος θα επιστρέψει τα χρήματα που τόσο καιρό πληρώναμε για έναν τέτοιο δρόμο; Επιπλέον, στο τμήμα Τρίπολης – Καλαμάτας, το οποίο δεν έχει παραδοθεί ακόμα πλήρες στην κυκλοφορία και μάλιστα για να πάει κανείς στη Μεγαλόπολη, αναγκάζεται να βγει 10 χλμ περίπου μακριά και να επιστρέψει από την παλαιά Εθνική, δεν είναι δυνατό να απαιτείται η πληρωμή διοδίων.

Είναι απαράδεκτο σε μια διαδρομή από την Τρίπολη μέχρι τη Θεσσαλονίκη να υποχρεούται κάποιος να πληρώνει διόδια ανά 30 χλμ, ήτοι 13 διαφορετικούς σταθμούς διοδίων! Η επιβάρυνση για κάθε μετακινούμενο, ιδιώτη ή επαγγελματία, είναι δυσβάσταχτη και επιπλέον παρακωλύεται και η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων με τόσες πολλές διακοπές στη ροή των αυτοκινήτων. Η διέλευση από τους σταθμούς διοδίων της Νεστάνης και του Σπαθοβουνίου έχουν αυξηθεί από το 2010 κατά ποσοστό 30% για τα επιβατηγά αυτοκίνητα και 70%!!! για τα οχήματα 2 ή 3 αξόνων με ύψος έως 2,2μ..

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, εκφράζοντας την αγωνία και την αγανάκτηση των επιχειρήσεων του νομού μας, σας καλεί να αναθεωρήσετε και να προχωρήσετε σε γενναίες μειώσεις του κόστους των διοδίων, προκειμένου να στηρίξετε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις αυτής της χώρας στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Εμείς, ως φορέας, είμαστε υπέρ της νομιμότητας, θέλουμε να είμαστε συνεπείς με τις υποχρεώσεις μας, θα πρέπει όμως και αυτές οι υποχρεώσεις να μην ξεπερνούν τη λογική και να λαμβάνουν υπόψη τις εκάστοτε συνθήκες, στηρίζοντας την οικονομία και την κοινωνία και όχι επιδεικνύοντας άγνοια συνθηκών και αναλγησία.


Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Με εκτίμηση,
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»