12 Ιαν 2011

Κάρτες ελευθέρας για τα διόδια θα λάβουν χίλιοι κάτοικοι Στυλίδας

Από την ηλεκτρονική έκδοση της "Ελευθεροτυπίας"

Κάρτες ελευθέρας διέλευσης από τα διόδια της Πελασγίας θα δοθούν σε χίλιους κατοίκους της Στυλίδας, όπως αποφασίστηκε από το Υπουργείο Υποδομών και την κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Αναμένεται επίσης να κατασκευαστούν παράπλευροι δρόμοι ενώ υπό κράτηση παραμένει ο Απόστολος Γλέτσος.


Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Μαγκριώτης δήλωσε στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ όται στην περιοχή θα επρεπε να υπάρχει παράδρομος και υπογράμμισε ότι θα είναι έτοιμος τους επόμενους μήνες, καθώς καθυστέρησε λόγω προσφυγών κατοίκων.
Ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γλέτσος συνελήφθη την Τρίτη όταν αφαίρεσε την μπάρα ασφαλείας από οδικό άξονα και αναμένεται να προσαχθεί στον εισαγγελέα. Δικογραφία για "διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβίαση διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας" έχει σχηματιστεί εις βάρος του. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει μετανιώσει για την πράξη του και ότι θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να βγουν οι κάρτες.
Κύκλοι του Υπουργείου Υποδομών δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η σύλληψή του δεν είναι θέμα του Υπουργείου αλλά οι εισαγγελικές αρχές κινήθηκαν από μόνες τους.
Στο δήμο Στυλίδας αποφασίστηκε επίσης να παραμείνουν κλειστά αύριο τα καταστήματα και οι δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του δημάρχου Απ. Γκλέτσου.
Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο κατευθύνεται στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας όπου θα επιδώσει το σχετικό ψήφισμα για να διαμαρτυρηθεί για την κράτηση του κ. Γκλέτσου, ενώ συγκροτήθηκε και ειδική πενταμελής επιτροπή η οποία θα διαχειρίζεται το θέμα.